Hulk maakt met fortuin einde aan illusies Villarreal

FC Porto bereikte zoals verwacht de finale van de Europa League. Een fortuinlijke treffer van Hulk nam alle vreugde van de 3-2 overwinning van Villarreal weg.

Villarreal begon enthousiast aan de return in de wetenschap dat er een 5-1 achterstand moest worden weggewerkt. Trainer Juan Carlos Garrido wilde niets aan het toeval overlaten en liet zijn ploeg met drie aanvallers aan de aftrap komen.

Die instelling vertaalde zich in een overwicht en een bemoedigend aantal kansen. Na ruim een kwartier gaf Cani met de openingstreffer Villarreal moed. FC Porto mocht van geluk spreken dat het bij die ene treffer bleef. Onder anderen Giuseppe Rossi liet de gelegenheid op een grotere marge liggen.

Het fortuin was de Portugese gasten sowieso beter gezind. Vijf minuten voor rust nam Hulk het doel van Villarreal onder vuur. Het schot van de Braziliaanse spits was niet imponerend, maar was wel voldoende om de hoop van de gastheren de grond in te boren. Via het been van Mateo Musacchio verdween de bal namelijk langs de kansloze keeper Diego López.

In de tweede helft deed Villarreal verwoede pogingen zich weer in de wedstrijd te knokken, maar voordat het goed en wel was begonnen was het al afgelopen. Falcao maakte twee minuten na rust dankbaar gebruik van de geboden ruimte en schoot FC Porto naar een 2-1 voorsprong. Voor de Colombiaanse aanvaller was het al zijn zestiende Europese treffer van het seizoen.

Villarreal deed nog zijn best een nederlaag te voorkomen. De Spaanse ploeg slaagde in die opzet dankzij Joan Capdevilla en Rossi. Veel vreugde leverde de 3-2 overwinning niet op. Na de 5-1 afstraffing was met de gelijkmaker van Hulk alle hoop weggevloeid bij Villarreal. Foto: VI Images