'Huistra in beeld als opvolger van Jans'

FC Groningen wil Pieter Huistra aanstellen als opvolger van de na dit seizoen vertrekkende hoofdtrainer Ron Jans. Volgens De Telegraaf heeft Ajax, waar Huistra momenteel coach is van het belofteteam, al ingestemd met de overgang.

'Huistra in beeld als opvolger van Jans'

Huistra is geen onbekende in Groningen. Als speler maakte hij bij de plaatselijke FC tijdens het seizoen 1984/85 zijn debuut in het betaalde voetbal. In 1986 vertrok hij naar BV Veendam, waarna hij in tijdens het seizoen 1996/97 voor een korte periode terugkeerde in het Oosterparkstadion, de toenmalige thuishaven van de club. Huistra was ook als jeugdtrainer actief bij FC Groningen.

Na zijn actieve loopbaan was de achtvoudig international onder meer ook assistent-trainer van Vitesse. Tijdens het volgen van de cursus Coach Betaald Voetbal belandde Huistra als stagiair bij Ajax. In Amsterdam volgde hij afgelopen zomer Adri Koster op als coach van het belofteteam.

Bij FC Groningen moet Huistra Ron Jans gaan opvolgen. Hij was de afgelopen acht jaar met veel succes hoofdcoach bij de club. Jans liet vorige maand weten dat hij zijn aflopende contract niet zou verlengen. Sindsdien werd onder anderen ook Erwin Koeman gepolst om zijn opvolger te worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen