HSV verlengt met talent en verhuurt doelman

Hamburger SV heeft het vertrouwen uitgesproken in Änis Ben-Hatira. De achttienjarige middenvelder kreeg contractverlenging tot medio 2012. Sascha Kirschstein (foto), aan het begin van dit seizoen nog eerste keeper, wordt daarentegen verhuurd aan tweededivisionist Greuther Fürth.

HSV verlengt met talent en verhuurt doelman

'Ben-Hatira heeft grote potentie', zegt technisch directeur Dietmar Beiersdorfer op de website van de club. 'Dat heeft hij wel laten zien in zijn optredens bij HSV en de nationale jeugdploegen. We gaan nog veel plezier aan hem beleven.' Coach Huub Stevens liet Ben-Hatira dit seizoen debuteren in de hoofdmacht. Hij had in totaal een aandeel in vijf duels.

Kirschstein raakte na het Champions League-duel met FC Porto op 1 november (3-1 nederlaag) zijn basisplaats kwijt. Hij keepte sindsdien geen minuut meer. De plaats onder de lat werd tijdelijk overgenomen door Stefan Wächter, waarna tijdens de winterstop de ervaren Frank Rost werd overgenomen van Schalke 04.

'Voor mij is het belangrijk dat ik me door regelmatig te spelen verder ontwikkel', lichtte Kirschstein zijn beslissing toe. 'Daartoe krijg ik bij Greuther Fürth de kans.'

Bekijk hier al onze video's