HSV productief zonder Van Nistelrooy, simpele zege BVB

Borussia Dortmund stevent na een simpele overwinning op Sankt Pauli af op het kampioenschap. Liefst dertien punten is het verschil tussen de lijstaanvoerder en nummer twee Bayer Leverkusen. Hamburger SV liet zien het ook zónder Ruud van Nistelrooy kan scoren Die Rothosen scoorden vier keer tegen Werder Bremen.

Borussia Dortmund - Sankt Pauli 2-0Na een aanval die werd opgezet door Nuri Sahin zette Lucas Barrios de koploper van de Bundesliga in de 39ste minuut op voorsprong. Sankt Pauli had kon weinig inbrengen tegen het spel van Borussia Dortmund. Toch speelden Die Schwarzgelben niet overtuigend tegen de nummer elf van de ranglijst.

Met een schamele 1-0 voorsprong ging Dortmund de rust in. In de tweede helfty verdubbelde de thuisclub de marge na twintig minuten. De lijstaanvoerder werd echter wel op door Sankt Pauli in het zadel geholpen. Ralph Gunesch werkte de bal na een voorzet van Barrios in eigen doel. Sankt Pauli kwam daarna nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar Roman Weidenfeller bracht knap redding.

Dortmund vergrootte het gat met nummer twee Bayer Leverkusen tot liefst dertien punten. Leverkusen treedt zondag aan tegen VfB Stuttgart. Sankt Pauli blijft op de elfde positie steken.

Hamburger SV - Werder Bremen 4-0De eerste helft tussen Hamburger SV en Werder Bremen leek doelpuntloos te eindigen. Drie minuten voor rust zette Mladen Petric zijn ploeg echter op knappe wijze op voorsprong. Met een lastige halve omhaal bezorgde de Kroaat zijn ploeg een voorsprong bij rust.

In de tweede helft was HSV een stuk productiever. José Paolo Guerrero (foto) kon profiteren van de verdedigende blunder die Per Mertesacker beging. Een schot van Guerrero in de lange hoek zorgde voor de 3-0 op het scorebord. Anis Ben-Hatira zorgde voor het slotakkoord. Drie minuten vóor tijd omspeelde de Duitser listig doelman Sebastian Mielitz.

Door de zege stijgt HSV één positie op de ranglijst. De ploeg van Eljero Elia en Ruud van Nistelrooy staat momenteel zevende. Doordat VfL Wolfsburg en 1. FC Kaiserslautern verloren blijft Werder Bremen op de veertiende plek staan.

1899 Hoffenheim - 1. FC Köln 1-1Na twee knappe overwinningen op FSV Mainz 05 en Bayern München bleef 1. FC Köln op bezoek bij 1899 Hoffenheim steken op een gelijkspel. Hoffenheim, waar Ryan Babel in negentig minuten niet tot scoren kwam, kwam door een eigen doelpunt van Milivoje Novakovic op voorsprong.

Novakovic, die ironisch genoeg clubtopscorer van Köln is, kwam niet meer tot scoren voor zijn eigen ploeg. Youssef Mohammed deed het in dat opzicht beter. Twintig minuten voor tijd bezorgde de Libanees een punt voor Köln.

Veel schiet Köln niet op met dat punt. De club staat nog steeds op de dertiende plaats. Ook voor Hoffenheim was een punt niet effectief. Babel en Edson Braafheid vinden hun club op de negende plaats terug.

Overige uitslagenSC Freiburg - VfL Wolfsburg 2-1Hannover 96 - 1. FC Kaiserslautern 3-0