HSV neemt deze week beslissing over Smolarek

Ebi Smolarek vervolgt mogelijk zijn loopbaan bij Hamburger SV. De spits zit momenteel zonder club, maar voorzitter Bernd Hoffmann ziet in de voormalig Feyenoord-aanvaller een goede optie.

HSV neemt deze week beslissing over Smolarek

HSV kan de komende maanden geen beroep doen op Paolo Guerrero, die kampt met een zware kruisbandblessure. Daarbij is men in Hamburg niet positief over de samenwerking tussen Marcus Berg en Mladen Petric, die in de eerste zes competitieduels samen slechts drie keer scoorden.

'We zullen in het begin van deze week nadenken over Smolarek en dan een beslissing nemen', aldus Hoffman tegenover Kicker. Bruno Labbadia, trainer van HSV, heeft echter zo zijn twijfels. 'Een nieuweling moet er meteen staan. We zien aan Berg hoe zwaar het is om volledig fit te raken.'

Berg werd deze zomer voor ruim negen miljoen euro overgenomen van FC Groningen, maar heeft het vooralsnog lastig. Zondag bij Eintracht Frankfurt (1-1) kreeg de Zweedse spits geen enkele kans, na een half uur werd hij in goede positie zelfs genegeerd door ploeggenoot Piotr Trochowski.

In de rust werd Berg naar de kant gehaald door Labbadia, die hem verving voor Jonathan Pitroipa. De 23-jarige aanvaller scoorde in zijn loopbaan echter in totaal slechts twee keer in de Bundesliga, waardoor HSV eigenlijk schreeuwt om een scorend alternatief voor de geblesseerde Guerrero.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen