HSV is tweede plaats kwijt na verlies in Stuttgart

Hamburger SV raakte de tweede plaats kwijt aan Schalke 04. De ploeg van coach Huub Stevens verloor bij VfB Stuttgart, terwijl de club uit Gelsenkirchen won van Hansa Rostock.

VfB Stuttgart-Hamburger SV 1-0
HSV raakte de tweede plaats kwijt door een vroege treffer van Roberto Hilbert. De middenvelder scoorde in de twintigste minuut na een hoekschop met een volley vanaf vijf meter. HSV was zeker niet de mindere, maar slaagde er niet in echt grote kansen te creëren. Nigel de Jong was voor rust met enkele kopballen gevaarlijk. Na rust domineerden de bezoekers, die Stuttgart vastzetten rond de zestien, maar kansen waren er nauwelijks.

Schalke 04-Hansa Rostock 1-0
Schalke speelde pover maar won wel. In de 52ste minuut kopte Halil Altintop vanaf tien meter de bal binnen. Het tot dan toe behoudende Hansa zocht in het laatste half uur naar een gelijkmaker, maar de defensie van Die Königsblauen hield eenvoudig stand.

Hertha BSC-Werder Bremen 1-2
Werder worstelde tegen het afwachtende Hertha. Maar toch pakten de mannen van coach Thomas Schaaf de drie punten. Nadat Markus Rosenberg in de eerste minuut de 0-1 had binnengeschoten en André Lima in de tiende minuut de 1-1 tegen de touwen had gekopt, was het Tim Borowski die een kwartier voor tijd met een fraaie actie doelman Jaroslav Drobny verschalkte: 1-2. Eintracht Frankfurt-1. FC Nürnberg 1-3
Eintracht leek op weg naar een nieuwe overwinning en Nürnberg naar een nieuwe nederlaag toen Michael Fink al in de derde minuut met een bekeken volley scoorde. Maar de bezoekers kwamen sterk terug. Angelos Charisteas tikte een kwartier later al de gelijkmaker van dichtbij over de doellijn. En vlak na rust was het Robert Vittek die toesloeg in de kluts en de 1-2 op het scorebord schoot. In de slotfase stelde Zvjezdan Misimovic de zege veilig.

VfL Wolfsburg-Hannover 96 3-2
Wolfsburg en Hannover zorgden voor een zeer onderhoudende wedstrijd met volop kansen voor beide elftallen. Die Wölfe wonnen dankzij twee treffers van Ashkan Dejagah en eentje van Marcelinho. Arnold Bruggink had na een half uur nog wel de 1-1 binnengekopt, maar twee minuten na zijn gelijkmaker zorgde Marcelinho voor de 2-1 na breedleggen van Dejagah.

Arminia Bielefeld-Karlsruher SC 1-0
Arminia won verdiend, al pakte het de overwinning pas in blessuretijd. Tot die tijd had doelman Markus Miller de bezoekers op 0-0 gehouden. Maar de keeper ging vlak voor het eindsignaal in de fout. Hij liet een schot van Christian Eigler door zijn vingers glippen, waarna Leonidas Kampantais de bal binnentikte.

Schalke is tweede met 48 punten. Dat zijn er zes minder dan koploper Bayern München, die zondag in actie komt, en eentje meer dan HSV en Werder. Stuttgart is vijfde met 45 punten.