HSV haalt spits Olic, Demel valt opnieuw weg

Bij Hamburger SV volgen goed en slecht nieuws elkaar in rap tempo op. De Duitse club slaagde erin de Kroatische international Ivica Olic (foto) vast te leggen en kon de terugkeer van de Kameroener Thimothée Atouba op het trainingsveld begroeten. Daar staat tegenover dat Guy Demel opnieuw geblesseerd is geraakt.

HSV haalt spits Olic, Demel valt opnieuw weg

Olic wordt door HSV overgenomen van CSKA Moskou. De 27-jarige aanvaller maakt woensdag al deel uit van de selectie van trainer Thomas Doll voor het degradatieduel met Energie Cottbus. 'We zijn verheugd met Olic een spits te hebben aangetrokken die ons aanvalsspel gevarieerder maakt. Hij is snel, beweeglijk en gevaarlijk voor het doel', vindt technisch directeur Dietmar Beiersdorfer.

Ook Atouba keert mogelijk terug in de selectie van Die Rothosen. De verdediger speelde voor het laatst op 6 december 2006 tijdens het Champions League-duel met CSKA Moskou (3-2 winst). Na te zijn gewisseld stak de Kameroener zijn middelvinger op naar de fans die hem uitjoelden. Atouba werd daarop met vakantie gestuurd en bij zijn terugkeer liep hij tijdens de training een blessure aan zijn schaambeen op.

'Voor mij is het duidelijk dat hij er weer klaar voor is', begroet coach Doll de terugkeer van Atouba. 'Hij is weer fris in zijn hoofd en is niet bang voor de druk die op zijn schouders ligt.'

Voor HSV is het een tegenvaller dat Demel opnieuw enige weken absent is vanwege een dijbeenblessure. De Ivoriaanse verdediger had net zijn rentree gemaakt in het eerste elftal. 'Ik vind het heel erg voor Guy, want hij heeft hard gewerkt om zijn comeback te maken', aldus Doll.

Bekijk hier al onze video's