HSV en Jol ronde verder ondanks verlies bij Man City

Hambuger SV veroverde een plaats bij de laatste vier van het UEFA Cup-toernooi. De ploeg van coach Martin Jol moest wel knokken om Manchester City van zich af te houden. De 2-1 nederlaag was precies voldoende na de 3-1 thuiszege van vorige donderdag.

HSV leek na twaalf minuten op rozen te zitten. De Duitsers waren sterker begonnen en namen al snel een voorsprong. Jonathan Pitroipa versnelde op de rechterflank, waarna zijn voorzet via Ivica Olic bij Paolo Guerrero belandde. Al glijdend tikte de Peruaan de bal achter keeper Shay Given.

Man City kwam terug in de wedstrijd dankzij scheidsrechter Nicola Rizzoli. De Italiaan gunde de thuisploeg een strafschop nadat Elano de bal tegen de rechterschouder van Piotr Trochowski had geschoten. De Braziliaan zelf benutte de dubieuze strafschop: 1-1. 1-1 vanaf de strafschopstip Gesteund door de gelijkmaker pakte Man City het initiatief. De thuisclub won meer duels en het spel voltrok zich meer op de helft van HSV. Vlak na rust leverde dat een 2-1 voorsprong op. Ook hieraan ging een arbitrale misser vooraf. Het ontging de Italiaanse arbiters dat Micah Richards buitenspel stond, waarna Felipe Caicedo zichzelf vrij kapte en met zijn linker doelman Frank Rost passeerde: 2-1.

De ploeg van coach Mark Hughes kreeg volop kansen vaker te scoren. Elano schoot voor rust uit een vrije trap de bal hard op de lat, en net na de 2-1 krulde hij de bal tegen de paal. Na hem waren ook Caicedo, Robinho en Micah Richards uiterst kansrijk. Maar Rost voorkwam een derde Engelse treffer. En na de tweede gele kaart van Richard Dunne in de 75ste minuut kreeg HSV de beste scoringskansen.

In de halve finale treft HSV een bekende tegenstander, Werder Bremen. De Noord-Duitse rivaal ontdeed zich in de kwartfinale van Udinese.