Hertha BSC heeft VfL Wolfsburg niet dieper in het moeras kunnen duwen. Voor Jeremiah St. Juste was het een fijne middag in de Bundesliga.

VfL Wolfsburg
0 - 0
Hertha BSC
Hertha BSC

VfL Wolfsburg had vorige week met een valse start van 2022 de horrorreeks een vervolg gegeven. VfL Bochum had Die Wölfe de achtste Bundesliga-nederlaag op rij toegebracht, hetgeen een dieptepunt was in de clubhistorie. Tegen Hertha BSC, waar Jurgen Ekkelenkamp een zeldzame basisplaats had, bleef Wolfsburg een nieuwe nederlaag bespaard.

Met het doelpuntloze gelijkspel schiet Wolfsburg, waar Wout Weghorst de hele wedstrijd speelde, echter niet veel op om afstand te nemen van de rode streep. Ook het ambitieuze Hertha BSC blijft met het punt in de gevarenzone bivakkeren.

VfB Stuttgart
0 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

RB Leipzig had vorige week met de 4-1 zege op FSV Mainz 05 weer de blik omhoog gericht. Om die weg richting de topvier voort te zetten dienden Die Bullen af te rekenen met het uitcomplex. Geen van de wedstrijden dit seizoen op vreemde bodem was in een succes voor Leipzig geëindigd. Aan die reeks kwam in Stuttgart een einde. Christopher Nkunku speelde daarbij een hoofdrol.

In de tiende minuut leidde zijn voorzet door hands van Konstantinos Mavropanos tot een strafschop, die door André Silva werd benut. Nkunku maakte in de zeventigste minuut zelf met de 0-2 een einde aan de onzekerheid en aan het uitcomplex van Leipzig.

FSV Mainz 05
1 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

Jeremiah St. Juste maakte zaterdag zijn rentree na een absentie van drie maanden door een schouderblessure. De verdediger luisterde zijn comeback op met een treffer. Kort na rust brak hij namens FSV Mainz 05 de ban met een schot van binnen het strafschopgebied. Met zijn eerste doelpunt na bijna twee jaar werd hij matchwinner.

Dat was mede te danken aan Sebastian Polter. De voormalige Fortuna Sittard-spits had in de eerste helft een strafschop gemist namens Bochum, waar Jürgen Locadia in de tachtigste minuut zijn entree maakte. De aanvaller kon de middag van St. Juste niet verpesten.

Union Berlin
2 - 1
1899 Hoffenheim

Union Berlin heeft zaterdag collega-revelatie 1899 Hoffenheim verslagen. Na het eigen doelpunt van PSV-huurling Timo Baumgartl toonden de Berlijnse gastheren veerkracht, wat dankzij goals van Andreas Voglsammer en Grischa Prömel drie punten opleverde. De overwinning brengt Union op de vierde plaats in de Bundesliga, met een gelijk aantal punten als nummer drie Hoffenheim.