Hornkamp glundert na goal bij Eredivisie-debuut: 'Mooi doelpunt'

Jizz Hornkamp kon zijn geluk niet op nadat hij zaterdagavond SC Heerenveen ternauwernood aan een punt had geholpen op bezoek bij Excelsior. De twintigjarige aanvaller maakte er in de allerlaatste minuut van de extra tijd 3-3 van en voldeed daarmee aan zijn taak in zijn eerste Eredivisie-wedstrijd.

'Ik kwam erin als rechtsbuiten, maar van nature ben ik spits dus ik kwam erbij om te scoren', legde Hornkamp uit bij FOX Sports. 'Ik moest mijn momentje afwachten. Als ik kort ervoor de bal beter had aangenomen, had ik 'm ook al kunnen maken. Gelukkig schiet ik de bal er alsnog in.'

Hornkamp kreeg de bal via Morten Thorsby, die een duel won en de jonge aanvaller bediende. Hornkamp keek vervolgens niet eens meer of zijn schot in het doel zou belanden. 'Toen ik de bal raakte, zag ik hem richting het doel krullen. Ik zag dat de keeper er niet bij kon, ik zag dat-ie erin zou gaan. Maar nu ik het zie: mooi doelpunt!'

Olde Riekerink
Trainer Jan Olde Riekerink was zwaar teleurgesteld over wat Heerenveen in de eerste 45 minuten liet zien. 'Het was slecht. We hadden zelfs met een grotere achterstand de rust in kunnen gaan, maar na rust verdienden we een punt. We speelden wat behoudender omdat we veel tegengoals krijgen. Excelsior deed het wel goed, uit de eerste voorzet viel meteen een goal.'

De oefenmeester werd in de rust ook boos op zijn spelers. 'Ik heb gezegd wat ik ervan vond, ja. Je wil laten blijken dat het een onherkenbaar elftal was. Ze trainen goed, ze werken hard. Er was gedrevenheid om hier een goed resultaat te halen, maar dan word je in de eerste helft soms van het kastje naar de muur gestuurd.'

Poldervaart
Bij Excelsior-trainer Adrie Poldervaart zorgde het gelijkspel voor gemengde gevoelens. Zijn ploeg gaf net als vorige week tegen Willem II (2-2) een zege uit handen, maar speelde wel een uitstekende eerste helft. 'We hebben in grote delen van de wedstrijd laten zien hoe je voetbal moet spelen, maar we belonen onszelf niet. Het krijgt een extra lading doordat we vorige week het ook al weggaven. Voetbal is een kijksport, maar je moet jezelf belonen. We moeten iets scherper zijn, we doen het zelf.'

Poldervaart was niet boos op zijn spelers. 'Ik heb gezegd dat ze moeten kijken wat ze goed gedaan hebben. De foutjes moeten er nog uit, maar ik heb zeker genoten in de eerste helft. We hadden nog meer kunnen scoren. We geven drie goals weg, dus we moeten er eigenlijk vier of vijf maken. Dat is niet goed, we doen onszelf zwaar tekort.'