'Hopelijk kan Hoever bij PSV het stempel talent achter zich laten'

Reacties

Ki-Jana Hoever heeft Wolverhampton Wanderers tijdelijk ingeruild voor PSV om vlieguren te gaan maken. Vanuit Engeland kijkt Pepijn Lijnders geïnteresseerd mee.

'Hopelijk kan Hoever bij PSV het stempel talent achter zich laten'
© Pro Shots

De inmiddels twintigjarige Hoever vertrok op jonge leeftijd van Ajax naar Liverpool en kreeg daar te maken met Lijnders, die de assistent van hoofdtrainer Jürgen Klopp is. 'Ki-Jana maakte vanaf het eerste moment dat hij met het eerste mee trainde een erg sterke indruk', vertelt Lijnders aan VI. 'Hij was snel, goed, maar vooral erg gedurfd aan de bal. Hij streed om de rechtsbackpositie achter Trent (Alexander-Arnold, red.) met Neco Williams. Ook gebruikten we hem vaak centraal achterin.'

Hoever maakte op 7 januari 2019 zijn debuut in het eerste elftal van Liverpool en dat smaakte naar meer. De jongeling had op Anfield echter te maken met de nodige concurrentie en stapte daarom over naar Wolverhampton Wanderers. In zijn eerste jaar komt Hoever tot twaalf Premier League-duels, een jaar later zijn dat er acht. Bij PSV hoopt hij nu op meer speelminuten.

Lijnders is benieuwd naar wat het Eindhovense avontuur Hoever, die door Wolverhampton voor één jaar verhuurd is, gaat brengen. 'Hopelijk brengt het hoofdstuk PSV enorm veel wedstrijden met zich mee, brengt het succes met zich mee én kan hij in Nederland het stempel talent achter zich laten', aldus de oefenmeester.

Zaterdag speelt Ki-Jana Hoever met PSV tegen zijn oude club Ajax, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Lees het gehele verhaal over de mandekker in de nieuwe VI of online via VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.