Hoop in Hamburgse harten: schokeffect stuwt HSV omhoog

De trainerswissel heeft effect gehad bij Hamburger SV. Onder Horst Hrubesch werd een einde gemaakt aan een tegenvallende reeks. Dromen van een terugkeer naar de Bundesliga mag weer.

Hamburger SV
5 - 2
1. FC Nürnberg

En weer dreigde Hamburger SV in het zicht van de haven schipbreuk te lijden. Na vijf duels zonder zege was het crisis. Om een herhaling van het doemscenario van afgelopen seizoen te voorkomen werd een wisseling van de wacht noodzakelijk geacht.

Aan Hrubesch de taak Die Rothosen weer terug op koers te krijgen richting de Bundesliga. De zeventigjarige oud-international nam het stokje over van Daniel Thioune, onder wiens leiding de zeer gunstige uitgangspositie compleet verloren ging. HSV moet namelijk een achterstand goed maken om nog in aanmerking te komen voor promotie.

In de eerste wedstrijd onder clubicoon Hrubesch werd een stap in de goede richting gezet. Das Ungeheuer zag hoe zijn ploeg in de eerste helft de basis legde voor de overwinning. Na een eigen doelpunt van Asger Sörensen verdubbelde Bakery Jatta de marge. Na de aansluitingstreffer van 1. FC Nürnberg gaf Simon Terodde op slag van rust HSV nieuwe hoop.

In de tweede helft kwam de overwinning voor Hamburger SV, waar Rick van Drongelen genoegen moest nemen met een plaats op de bank, niet in gevaar. In het laatste kwartier maakten Sonny Kittel en Terodde een einde aan de onzekerheid. De 5-2 van Linus Rosenlocher deed de thuisploeg geen pijn.

Door het resultaat staat HSV drie punten achter Greuther Furth, dat als nummer drie een barrage met de nummer zestien van de Bundesliga wacht. De afstand tot de tweede plaats, die recht geeft op directe promotie, is vier punten.