Hoolahan: 'Met dit punt kan Ierland verder'

Hoewel Ierland grote delen van de wedstrijd tegen Zweden domineerde, kan Wes Hoolahan leven met het 1-1 gelijkspel in Saint-Denis.

'Uiteindelijk is dit een mooi punt, we kunnen heel erg trots zijn. We richten ons nu op de volgende wedstrijd tegen België', meldde de doelpuntenmaker na afloop in gesprek met de BBC.

Hoolahan brak de score vlak na rust open. Door een eigen doelpunt van Ciaran Clark hield Zweden, dat geen enkele keer op doel schoot, een punt over aan het eerste duel in Groep E. 'We kunnen hiermee verder. Het is al een prestatie op zich dat we hier staan.' Toch beseft Hoolahan dat het nog veel mooier had kunnen zijn voor zijn team. 'Natuurlijk hadden we pech. We kregen veel kansen. In de eerste helft speelden we heel erg goed en we trokken dat niveau in de eerste fase van de tweede helft door.'

Ierland vervolgt het EK zaterdag tegen België, een duel dat om 15.00 uur begint in Bordeaux. Bondscoach Martin O'Neill van Ierland keek al vooruit naar dat duel en de afsluitende groepswedstrijd tegen Italië. 'Er komen twee zware duels aan, daarom wisselde ik ook aanvallend in de slotfase. Mijn spelers groeien door dit soort wedstrijden.'

Hamrén
O'Neills collega Erik Hamrén van Zweden toonde zich allerminst tevreden met het resultaat én het optreden van zijn ploeg. 'Ik ben teleurgesteld. Voor aanvang van dit toernooi zei ik dat we drie keer absoluut op ons sterkst moesten zijn om door te kunnen komen, vandaag kwamen we duidelijk tekort. In de eerste vijftig minuten lieten we aanvallend niets zien en verloren we steeds de strijd om de tweede bal.'