Hoofdrol voor Summerville: Leeds voltooit onwaarschijnlijke comeback

Crysencio Summerville was zaterdag goud waard voor Leeds United. The Whites waren op bezoek bij Norwich City hard op weg naar een nederlaag, maar met twee doelpunten zorgde de Nederlander voor een onwaarschijnlijke comeback (2-3).

Norwich City
2 - 3
Leeds United

Leeds begon op Carrow Road met drie Nederlanders in de basis. Naast Summerville verschenen ook Joël Piroe en Pascal Struijk aan de aftrap. De bezoekers begonnen desastreus en keken door een doelpunt van Shane Duffy binnen vijf minuten tegen een achterstand aan. Vlak voor rust verdubbelde Gabriel Sara de voorsprong van Norwich (2-0).

Met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd leidde Duffy de comeback van Leeds in. De Ierse verdediger passeerde zijn eigen doelman. Daarna vestigde Summerville de aandacht op zich. Met het nodige fortuin zorgde de 21-jarige aanvaller in de 77ste minuut voor de gelijkmaker. Via het lichaam van Jack Stacey caramboleerde de bal achter doelman Angus Gunn.

Bij de winnende treffer was van geluk geen sprake. Vijf minuten voor tijd kreeg Leeds de kans op een counter. Summerville ontving de bal op eigen helft, sprintte richting het doel van Gunn en rondde beheerst af in de rechterbenedenhoek (2-3). Daarmee bezorgde hij Leeds de derde Championship-zege op rij.

Preston North End
1 - 1
Millwall
Millwall

Met zijn derde doelpunt van het seizoen heeft Zian Flemming Millwall een punt bezorgd op bezoek bij Preston North End. De goal was er eentje om in te lijsten, want de Nederlander draaide knap weg en schoot vervolgens hard en hoog raak. Omdat Mads Frøkjær de score had geopend, was dat niet genoeg voor een zege.