Hoofdrol voor Cavlan bij historische zege FC Emmen

FC Emmen is er in de twaalfde speelronde in geslaagd de eerste thuiszege in de Eredivisie te boeken. Het team van trainer Dick Lukkien was zaterdagavond een stuk sterker dan NAC Breda en trok dankzij doelpunten van Caner Cavlan en Jafar Arias aan het langste eind.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 0
NAC Breda
NAC Breda

De overwinning van FC Emmen betekent dat de ploeg het gat met directe concurrent NAC vergroot tot vijf punten. De historische zege kwam de Drentenaren ook volledig toe. Voor rust ging het op en neer, zonder dat een van beide teams uitgespeelde kansen creëerde. NAC kwam pover voor de dag en liet het bij spaarzame pogingen van Mounir El Allouchi en Gianluca Nijholt. In beide gevallen kon Emmen-keeper Kjell Scherpen redden.

FC Emmen deed het steeds iets beter voor eigen publiek. Glenn Bijl loste een schot dat net over ging, Anco Jansen schoot enkele meters te hoog met een vrije trap en Nick Bakker kopte enkele minuten voor rust naast uit een voorzet van Cavlan. Scoren bleek ook na rust het grote probleem voor Emmen en NAC, die dit seizoen gemiddeld maar iets vaker dan één keer per wedstrijd het doel vinden.

NAC kwam wel onder steeds meer druk te staan en kreeg uiteindelijk ook de openingstreffer om de oren. Pogingen van Jansen, Bijl, Reuven Niemeijer en Arias leverden nog geen doelpunt op, maar Cavlan was wél doeltreffend. De verdediger schoot een afvallende bal binnen na een hoekschop en zette zijn team daarmee verdiend op 1-0.

Na de openingstreffer haalde FC Emmen de voet enigszins van het gaspedaal, maar dat leidde niet tot uitgespeelde kansen voor NAC. Trainer Mitchell van der Gaag had ook nauwelijks aanvallende opties achter de hand om in te brengen. De beste kansen bleven voor Emmen, dat via Cavlan de paal trof. Uiteindelijk breidde Arias de score zelfs uit tot 2-0, op aangeven van Cavlan, de uitblinker van de avond. Zo vergrootte hij het feestje voor FC Emmen, dat zijn allereerste thuiszege in de Eredivisie mag bijschrijven.