Hoofdrol Sneijder bij Inter, Stekelenburg speelt gelijk

Internazionale begon met dank aan Wesley Sneijder net als Napoli met een overtuigende zege aan het seizoen. AS Roma ontsnapte tegen Catania aan een nederlaag.

Pescara – Internazionale 0-3Internazionale is overtuigend aan het nieuwe seizoen begonnen. Tegen het gepromoveerde Pescara legden de Nerazzuri in twee minuten tijd de basis voor de 3-0 overwinning. Wesley Sneijder was daarbij een van de gevierde krachten. De Oranje-international tikte in de zeventiende minuut uit een voorzet van Diego Milito binnen om twee minuten later met een steekpass op Antonio Cassano aan de basis te staan van de 2-0 van Milito.

Pescara maakte het Internazionale knap lastig, maar tot een treffer leidde het niet. In de tachtigste minuut maakte Coutinho een einde aan de onzekerheid door de 3-0 voor de Nerazzurri voor zijn rekening te nemen.

AS Roma – Catania 2-2Zdenek Zeman kreeg een warm welkom bij zijn rentree op de bank van AS Roma na dertien jaar. Maar de trainer begon zijn tweede dienstverband met een teleurstelling. Pas in blessuretijd werd een nederlaag tegen Catania in Rome voorkomen.

Giovanni Marchese was de eerste die Roma-doelman Maarten Stekelenburg dit seizoen passeerde. De linksback verschalkte de Oranje-international na bijna een half uur. Na de gelijkmaker van Daniel Osvaldo gaf Alejandro Gómez Stekelenburg in de 69ste minuut opnieuw het nakijken.

Nicolás López zorgde ervoor dat Zeman niet met een nederlaag begon. De Uruguayaan, afkomstig van Nacional, kwam vier minuten voor tijd in het veld voor Francesco Totti. In de extra tijd bewees de debutant zijn waarde. De negentienjarige aanvaller wipte de bal over een verdediger en volleerde raak: 2-2.

Palermo – Napoli 0-3Napoli kende een eenvoudige start in een op papier lastige uitwedstrijd. Marek Hamsik zette de Napolitanen tegen Palermo in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. Na rust stelde de Slowaakse spelverdeler Christian Maggio in staat de 2-0 te maken.

In de slotfase zorgde topschutter Edinson Cavani koppend nog voor 3-0. Napoli-trainer Walter Mazzarri liet de 21-jarige Lorenzo Insigne een uur spelen. De 1 meter 63 grote Italiaan wordt in eigen land bestempeld als de nieuwe Messi. Hij maakte vorig seizoen namens Pescara achttien treffers in de Serie B.

Overige duels:Chievo – Bologna 2-0Genoa – Cagliari 2-0Siena –Torino 0-0Atalanta Bergamo – Lazio 0-1 Foto: VI Images