Hoofdpijndossier Barcelona is met vertrek Coutinho nog niet opgelost

Reacties

Barcelona heeft Philippe Coutinho verhuurd aan Aston Villa, maar is nog altijd niet in staat om miljoenenaankoop Ferran Torres te registreren bij de Spaanse voetbalbond. Dat heeft Mateu Alemany, de technisch directeur van de Catalanen, zaterdagavond laten weten.

Hoofdpijndossier Barcelona is met vertrek Coutinho nog niet opgelost
© Pro Shots

De clubs in La Liga hebben te maken met een salarislimiet en deze grens zorgt voor behoorlijk wat kopzorgen bij Barcelona. Afgelopen zomer kon om deze reden het aflopende contract van Lionel Messi niet verlengd worden en nu, een halfjaar later, loopt Barcelona tegen dezelfde problemen aan. Dani Alves kon al wel ingeschreven worden, maar Torres nog niet.

Barcelona moet eerst spelers slijten om ruimte te maken voor de registratie van Torres en stuurde Coutinho deze week naar Engeland. De recordaankoop van Barcelona gaat op huurbasis verder bij Aston Villa, dat een behoorlijk deel van het salaris van Coutinho voor zijn rekening zal nemen. Voor Barcelona is dit echter nog niet voldoende om Torres te kunnen inschrijven.

'Het vertrek van Coutinho helpt ons wel, maar het is niet genoeg', zei Alemany zaterdag na het 1-1 gelijkspel van Barcelona tegen Granada voor de camera van Movistar. 'We kunnen Ferran nog niet registreren. We werken hard aan nog meer uitgaande transfers, om zo meer ruimte te maken in ons salarishuis, zodat we Ferran spoedig kunnen inschrijven.'

Een van de kandidaten om ruimte te maken in het salarishuis van Barcelona is Luuk de Jong. De Nederlandse spits heeft echter in de laatste twee competitiewedstrijden voor de Catalanen gescoord en brengt de technische leiding daarmee wellicht aan het twijfelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.