Hoofd jeugdopleiding Faber verlaat PSV voor avontuur in Australië

Reacties

Ernest Faber verhuist komende zomer van PSV naar het Australische Adelaide United FC. De voormalig verdediger van PSV is nog tot eind juni hoofd jeugdopleiding in Eindhoven en gaat daarna als directeur voetbalzaken aan de slag in Adelaide.

Hoofd jeugdopleiding Faber verlaat PSV voor avontuur in Australië
© Pro Shots

PSV meldt het aanstaande vertrek van Faber (52) maandagochtend via de officiële kanalen. De oud-trainer van FC Eindhoven, NEC en FC Groningen werd in 2018 aangesteld als hoofd jeugdopleiding van de PSV Academy. Tussendoor was Faber ook nog een aantal maanden interim-trainer bij de hoofdmacht. De enkelvoudig international was in het verleden assistent-trainer onder Phillip Cocu en Dick Advocaat.

Faber kijkt al uit naar zijn nieuwe avontuur in Australië. 'Dit is een mooie kans om in het buitenland te werken. De clubcultuur en de werkwijze bij Adelaide United FC zijn vergelijkbaar met die van PSV. Ze kunnen sportief nog een aantal stappen zetten. Ik denk dat ik daarin een rol van betekenis kan spelen, te meer nu beide clubs recentelijk een samenwerking zijn overeengekomen. Dat doe ik dan vanuit een voor mij nieuwe functie.'

'Het is een rol die ik ambieerde en ik kijk er erg naar uit om mezelf hierin te ontwikkelen. Ik ben PSV dankbaar dat mij die kans gegund wordt. De laatste jaren heb ik me breed kunnen oriënteren en ontwikkelen en dit voelt voor mij als een mooie volgende stap', aldus Faber.

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is Faber dankbaar voor zijn werkzaamheden. 'Ernest heeft veel kwaliteiten, zowel op als buiten het veld. Hij heeft een belangrijke bijdrage gehad aan het niveau dat onze opleiding nu heeft. De academy is een instituut waaruit mensen met kwaliteiten en ambities naar andere oorden kunnen uitvliegen en ontwikkeling centraal staat. Ernest kreeg de mogelijkheid om zijn vleugels uit te slaan op een plek die hem aanspreekt en in een rol die hij ambieert. Die kans willen we hem dan niet ontnemen', aldus Stewart.

{"title":"Griezmann scoort van buiten de zestien tegen Oostenrijk!","titleMobile":"Griezmann scoort van buiten de zestien tegen Oostenrijk!","odd":"23.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_311c_&affid=205&siteid=432&adid=311&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bc396798-5e9b-43d6-a54f-c319f03c632a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Scoort Antoine Griezmann van buiten de zestien meter tegen Oostenrijk? TOTO biedt een verhoogde quotering aan.","textMobile":"Scoort Antoine Griezmann van buiten de zestien meter tegen Oostenrijk? TOTO biedt een verhoogde quotering aan."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.