Honger van historisch Bayern is na de Duitse dubbel nog niet gestild

Reacties

Bayern München bewees zaterdagavond andermaal de beste ploeg van Duitsland te zijn, door in de bekerfinale af te rekenen met het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Twee prijzen zijn nu binnen, op naar de derde. Na een korte vakantie gaat het vizier op de Champions League.

Honger van historisch Bayern is na de Duitse dubbel nog niet gestild
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 4
Bayern München
Bayern München

Bayern won in 2013 onder Jupp Heynckes voor het eerst in de clubgeschiedenis de treble (de Duitse landstitel, de DFB Pokal en de Champions League) en hoopt dit kunststukje in dit seizoen te kunnen evenaren. Met het kampioenschap en de nationale beker op zak is Der Rekordmeister in ieder geval goed op weg.

'Wat het team in de afgelopen weken heeft bereikt is sensationeel', jubelde Hansi Flick. Hij werd zaterdag de eerste Duitser die als speler én als trainer de nationale dubbel won. 'Deze groep is gewoon fantastisch. We hebben een topseizoen gespeeld en ik moet iedereen een groot compliment maken.'

De 2-4 zege op Bayer Leverkusen betekende voor Bayern de zeventiende overwinning op rij (in alle competities). Dat is een nationaal record. Vanwege de supervorm waarin de Zuid-Duitsers verkeren lijkt het slecht nieuws dat de Champions League pas over ruim een maand hervat wordt, maar Flick ziet dat anders. Hij heeft gemerkt dat zijn spelers de batterij weer moeten opladen en geeft zijn groep nu twee weken vakantie. Vervolgens gaan de spelers kort in quarantaine en kan de voorbereiding op het restant van het Champions League-seizoen beginnen.

Bayern speelt in het miljardenbal eerst nog tegen Chelsea, maar staat vanwege een 3-0 zege in het eerste duel met de Londenaren al met een been in de kwartfinales. Het is duidelijk dat de Beierse honger nog niet gestild is. 'We hebben grote doelen nu de dubbel binnen is', maakt algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.