Hoffenheim schakelt Augsburg uit door vrije trappen

1899 Hoffenheim dankt het behalen van de kwartfinales in het Duitse bekertoernooi voor een groot deel aan Sejad Salihovic. Uit de vrije trappen van de middenvelder kwamen in de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg beide Hoffenheim-doelpunten.

Eerst krulde Salihovic in de 23ste minuut de bal fraai over de muur. Bij de bevrijdende 2-1 kort na rust bediende hij, via eveneens een vrije trap, spits Vehad Ibisevic. 1899 Hoffenheim, spelend zonder Edson Braafheid maar met Ryan Babel (foto), kreeg die gelegenheid na een overtreding van Marcel de Jong, bij FC Augsburg spelend als linksback.

Bij de bezoekers had trainer Jos Luhukay verder een basisplaats ingeruimd voor Paul Verhaegh en Gibril Sankoh – beide Nederlanders verlengden de voorbije dagen hun contract – en Lorenzo Davids. Laatstgenoemde kwam tegen 1899 Hoffenheim niet bepaald in het stuk voor en werd na een uur spelen vervangen. Bij de thuisploeg verliet Babel na 67 minuten geblesseerd het veld.

Torsten Oehrl had tussen beide goals de stand gelijk getrokken. De middenvelder kreeg daarbij hulp van keeper Tom Starke, die een voorzet zwak had verwerkt. De Hoffenheim-goalie was wel attent op een vrije trap van De Jong in blessuretijd, waardoor het de zege vasthield.

Overige uitslagFortuna Düsseldorf-Borussia Dortmund n.v. 0-0Borussia Dortmund wint na strafschoppen (5-4) Foto: VI Images