Hoffenheim en Schreuder zijn Ajax en Overmars dankbaar

Reacties

1899 Hoffenheim is dolblij dat het Alfred Schreuder heeft kunnen strikken als opvolger van Julian Nagelsmann, die na dit seizoen naar RB Leipzig vertrekt. Als assistent van de jeugdige trainer maakte de huidige rechterhand van Erik ten Hag bij Ajax al grote indruk bij de Bundesliga-club.

Hoffenheim en Schreuder zijn Ajax en Overmars dankbaar

'Alfred kent onze structuur en onze spelersgroep grotendeels, bovendien heeft hij door zijn expertise en strategische, duidelijke en communicatieve werkwijze bijgedragen aan het succes van de afgelopen jaren. Ik verheug me er persoonlijk erg op samen met Alfred aan de ontwikkeling van onze ploeg te werken', zegt technisch directeur Alexander Rosen op de clubwebsite.

Ook directieleden Frank Briel en Peter Görlich kijken uit naar de hernieuwde samenwerking met Schreuder, die in oktober 2015 bij de club arriveerde als assistent van Huub Stevens. 'Alfred draagt het DNA van de club al bij zich en past zowel vaktechnisch als karakterologisch uitstekend bij ons', zegt Briel, die de directie van Ajax nadrukkelijk bedankt voor de medewerking en de afwikkeling.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ambitie
Schreuder zelf kijkt uit naar de uitdaging die op hem staat te wachten bij Hoffenheim, waar een contract voor drie seizoenen voor hem klaarligt. 'Ik ben vol ambitie om hier als hoofdtrainer nu verder te gaan met het zetten van accenten en voort te borduren op de recente successen. Natuurlijk helpt het als je de structuur van een club en de mensen die er werken al kent.'

Door zijn eerdere periode bij de club van voormalig PSV-verdediger Joshua Brenet en de momenteel verhuurde Justin Hoogma voelt Schreuder zich erg verbonden met Hoffe en de regio. Hij is daarom blij dat hij nu de kans krijgt als hoofdtrainer. 'Ik bedank Ajax en vooral sportief directeur Marc Overmars voor de medewerking, het begrip en het in vervulling laten gaan van mijn wens.'

Bovendien is Schreuder dankbaar dat hij begin 2018 in Amsterdam de mogelijkheid kreeg om aan de slag te gaan als assistent van Ten Hag. 'Het was voor mij een grote kans en ik mocht een jonge, gemotiveerde en zeer getalenteerde ploeg coachen, die aan de slag is gegaan met onze ideeën', aldus de 46-jarige Schreuder, die eerder als hoofdcoach werkte bij FC Twente.

'Mooie transfer voor moderne Schreuder'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.