Hoffenheim doet zaken met Dortmund en laat Locadia gaan

Reacties

In twee zinnen heeft 1899 Hoffenheim afscheid genomen van huurling Jürgen Locadia. Het vertrek van de Nederlandse spits vermeldde de club in het persbericht over het aantrekken van Jacob Bruun Larsen. De Deen komt over van Borussia Dortmund, waar hij niet meer kon rekenen op veel speeltijd.

Hoffenheim doet zaken met Dortmund en laat Locadia gaan
© Pro Shots

Bruun Larsen werd op jonge leeftijd door Borussia Dortmund overgenomen van het Deense Lyngby, waar hij nog niet gedebuteerd had in het eerste elftal. Via de jeugdopleiding en een verhuurperiode aan VfB Stuttgart kwam de flankspeler in het eerst elftal van Borussia Dortmund terecht, vorig seizoen speelde hij nog 24 duels in de Bundesliga.

Dit seizoen kwam Bruun Larsen een stuk minder aan spelen toe, slechts eenmaal stond hij in de basis. Mede door de aanwezigheid van Marco Reus, Julian Brandt en Jadon Sancho was er voor Bruun Larsen weinig uitzicht op speeltijd. Hij laat Borussia Dortmund nu dus achter zich, hij tekende tot medio 2024.

Het vertrek van Locadia bij Hoffenheim hing al enige tijd in de lucht. Brighton & Hove Albion verwelkomt de spits terug in Engeland, het is echter de vraag of hij nog minuten gaat maken voor de Premier League-club. Alles wijst erop dat Locadia zijn carrière voortzet in Amerika. FC Cincinnati, de Major League Soccer-club waar Gerard Nijkamp technisch directeur en Ron Jans de hoofdtrainer is, was bezig met Locadia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.