Hoffenheim blijft steken op derde plaats na remise

1899 Hoffenheim heeft vrijdagavond nagelaten de tweede plaats in de Bundesliga te veroveren. Hoffe kwam op bezoek bij 1. FC Köln in de tweede helft langszij, maar verzuimde als winnaar van het veld te stappen: 1-1.

In een fletse eerste helft maakte Hoffenheim geen moment aanspraak op drie punten. De ploeg, die met tien punten uit de eerste vijf duels uiterst goed startte aan de Bundesliga, kwam op achterstand door een treffer van Lukas Podolski (foto). De Duitse international schoot vanaf rand zestienmetergebied hard raak.

Op slag van rust had Hoffenheim-keeper Tom Starke niet te klagen over geluk. De paal voorkwam een grotere achterstand.

Na de onderbreking kwam Hoffenheim als herboren uit de kleedkamer. Vol overgave zocht de uitploeg naar de gelijkmaker, die er kwam via Demba Ba. De Senegalees draaide de bal zeer fraai in de verre hoek.

In het vervolg van de tweede helft creëerden beide ploegen kansen, maar bleef het bij een 1-1 gelijkspel.