Hoeness is Van Gaal dankbaar: 'Profiteren nog steeds van zijn ideeën'

Reacties

Uli Hoeness heeft maandag een eerbetoon aan Louis van Gaal gebracht. De Bayern München-voorzitter beschrijft op de clubsite van de Duitse topclub hoe de Nederlander de voetbalfilosofie van Bayern veranderd heeft.

Hoeness is Van Gaal dankbaar: 'Profiteren nog steeds van zijn ideeën'

De 67-jarige Van Gaal gaf zondagavond in het programma VTBL een update over zijn toekomst. 'Ik ben met pensioen', vertelde de oefenmeester, al leek hij de deur voor een terugkeer in de voetballerij nog wel op een klein kiertje te houden. In München gaat men daar niet meer vanuit en dus vond Hoeness het gepast om wat lovende woorden te spreken over zijn voormalige collega.

Van Gaal was van 2009 tot 2011 hoofdtrainer van Bayern en leidde de club in 2010 naar de finale van de Champions League. Verder bezorgde hij Bayern de Duitse landstitel, de DFB-Pokal en de Duitse Super Cup. De erfenis van Van Gaal gaat echter verder dan dat, zo vertelt Hoeness.

'Louis van Gaal is één van de beste trainers ter wereld. In mijn ogen is hij verantwoordelijk voor een fundamentele verandering in de voetbalfilosofie van Bayern München. Hij heeft hier een speelwijze geïntroduceerd die gebaseerd is op balbezit en positiespel. Jupp Heynckes en Pep Guardiola zijn daar later mee verder gegaan en hebben het gedeeltelijk verbeterd. Tot op de dag van vandaag profiteren we van de ideeën van Van Gaal.'

Hoeness en Van Gaal konden niet altijd even goed door één deur, ook daar ging de voorzitter nog even op in. 'Helaas is hij een persoon die moeilijk te bereiken is. Hij behield altijd een bepaalde afstand, waardoor we nooit zo close werden als ik wilde. Toch respecteer ik hem als vakman en wil ik hem het allerbeste wensen voor de toekomst.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.