Hoe Real Madrid de concurrentie kansloos liet in de strijd om Reinier

Reacties

Real Madrid zorgde in de winterse transferperiode voor een van de meest spraakmakende deals door Reinier over te nemen van Flamengo. Het Braziliaanse toptalent kostte dertig miljoen euro en tekende tot medio 2026. De Madrilenen hebben veel vertrouwen in de achttienjarige aanvallende middenvelder en hoefden nauwelijks moeite te doen om hem binnen te halen.

Hoe Real Madrid de concurrentie kansloos liet in de strijd om Reinier
© Pro Shots

De keuze voor Real was voor Reinier namelijk niet zo moeilijk. Van kinds af aan keek hij naar De Koninklijke, zeker na de komst van Cristiano Ronaldo. Natuurlijk waren er andere topteams in Europa zoals Barcelona, Bayern München, Manchester United en Juventus, maar Reinier keek het liefst naar Real. De spelmaker kreeg rondleidingen op de trainingscomplexen van Paris Saint-Germain, Arsenal en Manchester City en ook Ajax had hem op het lijstje staan. Het was allemaal tevergeefs, want de keuze van Reinier stond al vast. Estadio Santiago Bernabéu was zelfs al bekend terrein voor hem, want met Brazilië Onder-17 bracht hij in 2018 al een bezoekje aan het fameuze stadion van Real. Nog geen twee jaar later zal hij er binnenstappen als speler.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Elk kind droomt er natuurlijk van om voor een grote club als Real Madrid te spelen', sprak Reinier eerder tegen de Spaanse krant AS. 'Toen ik in Bernabéu was, kon ik me nog niet voorstellen wat er in de maanden daarna zou gaan gebeuren, laat staan dat ik de kans zou krijgen om mijn droom te verwezenlijken.' Pas in december werd Real concreet. Flamengo had het contract van Reinier verlengd tot medio 2024, wel met een verlaagde ontsnappingsclausule van zeventig naar dertig miljoen euro. Dit om te voorkomen dat de middenvelder eind 2020 transfervrij zou vertrekken. Het zorgde er tegelijkertijd voor dat Real direct een poging waagde. Reinier was met Flamengo actief op het WK voor clubteams in Qatar toen zijn familie en zaakwaarnemer langskwamen om het nieuws te brengen. Een feestje volgde, maar tegelijkertijd voelde het toptalent ook wat zenuwen.

Met zijn 1 meter 85 kan hij ook in de lucht van waarde zijn en hoewel hij ook op de vleugels uit de voeten kan, zet de Braziliaan zijn zinnen op een plek als aanvallende middenvelder. Daar speelden zijn voorbeelden vroeger ook. 'Ik had er altijd twee, Zidane en Kaká.' Bij Real krijgt hij naast Zidane ook te maken met Raúl, de trainer van het tweede elftal waar de Braziliaan eerst zal aansluiten. 'Ze zijn allebei legendes in het voetbal, met veel historie op en buiten het veld bij Real Madrid. Ik hoop dat ik ze snel mag ontmoeten. Dan zal ik er alles aan doen om zo veel mogelijk van hen te leren.'

We zullen nog even moeten wachten op het officiële debuut van Reinier in de hoofdmacht van Real, aangezien hij eerst nog met Brazilië Onder-23 op weg is en vervolgens dus aansluit bij Real Madrid Castilla. De spelmaker droomt al wel van zijn eerste minuten in het witte shirt en weet al met wie hij het liefst wil samen spelen. 'Benzema. Ik mag hem heel erg en ik heb het idee dat hij de rest van het team goed begrijpt. Mijn droomdebuut? Dan zou ik willen scoren én een assist willen geven. Daarom ga ik naar Real, om belangrijk te zijn. Maar ik weet dat er nog een lange weg te gaan is.'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO meer over Reinier. Er wordt onder andere ingegaan op zijn jeugd, zijn opmars op jonge leeftijd en zijn speelstijl.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.