Hoe Grêmio worstelt met provocerende Douglas en weeksalaris van 155.000 euro

Reacties

Douglas Costa leek zich onmogelijk te hebben gemaakt bij Grêmio, maar heeft mogelijk toch toekomst bij de recent gedegradeerde club uit Porto Alegre. Vicevoorzitter Dénis Abrahão wil de rechtsbuiten immers niet zomaar laten gaan, zo vertelt hij in een interview met Rádio Guaíba.

Hoe Grêmio worstelt met provocerende Douglas en weeksalaris van 155.000 euro
© Pro Shots

Grêmio huurt de 31-jarige Douglas sinds mei en in principe tot medio 2022 van Juventus. In Turijn staat de linkspoot nog een jaar langer, tot de zomer van 2023, onder contract. Onlangs kwam Douglas in opspraak toen hij vanwege zijn huwelijksplannen om verlof had gevraagd, terwijl Grêmio nog een kleine kans had om degradatie te voorkomen. Douglas kreeg geen toestemming van het bestuur om de laatste wedstrijd tegen Atlético Mineiro te skippen, deed daarom toch maar mee en kwam in die wedstrijd na een klein uur tot scoren.

Na dat doelpunt rende Douglas op het publiek af, nam hij demonstratief afscheid en wees hij op zijn rugnummer tien. Na die provocaties leek het een kwestie van tijd voordat Grêmio Douglas op het eerste vliegtuig naar Turijn zou zetten. Vicevoorzitter Abrahão sluit echter niet uit dat Douglas alsnog met Grêmio meegaat naar de Série B. 'Ik heb een erg goede band met Douglas. Als hij wil praten, dan gaan we praten. Ik houd ervan om goede relaties op te bouwen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Grêmio wil de huurovereenkomst alleen voortijdig beëindigen wanneer de voorwaarden gunstig uitpakken voor de club: 'Als het alleen goed is voor de speler, dan hebben we geen deal.' Abrahão gaat in de eerste week van januari om de tafel met Douglas en zaakwaarnemer Júnior Mendoza: 'We zullen dan te horen krijgen wat Douglas' doelen zijn, wat hij wil en wat hij niet wil. Dan gaan we kijken of we tot goede zaken kunnen komen, tot een oplossing die voor iedereen goed is.'

Abrahão blijft vaag over welke voorwaarden Grêmio precies stelt. Hij heeft het over 'een interessante en intelligente oplossing' voor beide partijen: 'We gaan het contract in ieder geval niet ontbinden. Hij is een uitmuntende speler.' Het is wel de vraag in hoeverre Grêmio straks in staat zal zijn om het huidige salaris van Douglas te betalen, want de flankspeler verdient ruim 155.000 euro per week. Mogelijk zetten Abrahão en Grêmio in op een salarisvermindering.

Douglas begon zijn carrière bij Grêmio en hoopte Imortal Tricolor aan lijfsbehoud te helpen. Hij liep echter tien blessures op, scoorde slechts drie keer en haalde vaker de headlines met randzaken dan met zijn spel op het veld. Clubs als Mineiro en São Paulo zouden interesse hebben om Douglas in te lijven, maar eerst gaat de 31-voudig international dus om de tafel met Grêmio. Juventus lijkt intussen weinig belangstelling te hebben om Douglas aan de selectie toe te voegen. Men heeft tot 1 januari de tijd om hem terug te roepen, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. Douglas speelde eerder ook nog voor Bayern München en Shakhtar Donetsk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.