Hoe De Boer pannadebutant Lukoki linea recta naar De Cler stuurde

Reacties

Een debuut is voor iedere voetballer bijzonder, maar voor Jody Lukoki kreeg zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht van Ajax extra lading. De aanvaller tikte de bal op de achterlijn door de benen van de ervaren Tim de Cler, wat zijn toenmalige trainer Frank de Boer niet echt kon waarderen.

Hoe De Boer pannadebutant Lukoki linea recta naar De Cler stuurde
© Dave Aalbers

Lukoki is inmiddels transfervrij na vierenhalf jaar in Bulgarije bij Ludogorets en een klein jaar in Turkije bij Malatyaspor. Op VI PRO blikt hij terug op zijn debuut in De Klassieker tegen Feyenoord van januari 2011. 'Ik wist niet dat het zo'n heisa zou worden', zegt hij. 'De volgende ochtend toen ik wakker werd, ging het helemaal los.'

Trainer Frank de Boer was minder gecharmeerd van de actie van de kleine Lukoki. Na de wedstrijd stuurde de huidige bondscoach de pupil meteen richting de kleedkamer van de Rotterdammers: 'Jody, excuses aanbieden!' Lukoki weet nog goed hoe hij met de staart tussen zijn benen richting de selectie van Mario Been ging. 'Ik was nog heel klein en klopte aan', vertelt hij. Met een trillende stem zei hij: 'Ik wil mijn excuses aanbieden aan meneer De Cler.' De ervaren verdediger had de piepjonge Lukoki al snel vergeven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Transfervrij
Lukoki wacht momenteel op de volgende uitdaging in zijn carrière. Over interesse heeft de aanvaller naar eigen zeggen niet te klagen. 'Vanuit Nederland, Amerika, de Emiraten en China’, somt hij op. ‘De keuze is eigenlijk: ga ik voor het financiële plaatje of probeer ik ergens weer in de picture te komen? Daar moet ik een goede balans in maken. Het is allemaal wel makkelijk praten, maar zeg maar eens nee als je zo’n vet contract voor je hebt liggen. Het is wel een verschilletje als je ergens twee of drie miljoen netto kunt verdienen of drie of vier ton bruto zoals in Nederland. Ik voetbal omdat ik het leuk vind, maar ook om mezelf financieel onafhankelijk te spelen. We gaan zien wat er op mijn pad komt.’

Lees op VI PRO de reportage vanuit de oude buurt van Jody Lukoki. Over zijn wedstrijden in de Champions League, zijn avonturen van Bulgarije tot Congo en wanbetalingen in Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.