Hoe Bacuna zijn eigen glazen ingooide met het faken van een blessure

Reacties

Leandro Bacuna heeft in zijn periode bij Cardiff City een blessure gefaket. De speler van FC Groningen deed dat nadat hij uit de selectie van het eerste elftal was gezet, maar schoot zichzelf daarmee ook in zijn voet, zo concludeerde hij later.

Hoe Bacuna zijn eigen glazen ingooide met het faken van een blessure
© FC Groningen

Na de degradatie van Cardiff City uit de Premier League in 2019, wilde de club af van een groot aantal spelers met PL-salarissen. Bacuna wilde niet weg en besloot te blijven, maar werd later dat seizoen alsnog uit de selectie gezet. De ene dag beloofde manager Steve Morison dat Bacuna zou gaan spelen, maar de andere dag kreeg de middenvelder opeens te horen dat hij op de tribune moest plaatsnemen en tot het einde van het seizoen niet meer bij de wedstrijdselectie zou horen.

Voortaan moest hij maar gaan meetrainen bij de beloftenploeg. Bij het eerste elftal was hij niet meer welkom. Dat deed Bacuna pijn. De middenvelder verloor direct alle motivatie om zich nog in te zetten voor de club en besloot om een blessure te faken. Af en toe trainde hij mee bij Onder-21, maar vaker bleef hij weg en hield hij zichzelf fit.

Het einde van het seizoen (én zijn contract) kroop dichterbij en in de zomer wilde Bacuna elders een nieuwe start gaan maken. Met zijn cv en een transfervrije status had hij de clubs ongetwijfeld voor het uitkiezen, dacht hij. Maar dat viel vies tegen. Bacuna bleek zijn eigen glazen te hebben ingegooid, want clubs dachten dat de middenvelder maandenlang geblesseerd was geweest en hapten daardoor niet toe. 'Zelfs deze zomer was het nog zo dat clubs over die vermeende blessure begonnen.'

Lees het hele verhaal en nog veel meer over de buitenlandse avonturen van Leandro Bacuna in onderstaand PRO-artikel:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.