Hoe Ajax-talent Rensch tweebenig is geworden

Reacties

Op piepjonge leeftijd is Devyne Rensch dit seizoen doorgebroken bij Ajax. Volgens voormalig jeugdtrainer Peter van der Veen heeft het alles te maken met zijn leergierige karakter. Hij haalt een illustratief voorbeeld aan.

Hoe Ajax-talent Rensch tweebenig is geworden
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
Vitesse
Vitesse

Van der Veen was Rensch' eerste jeugdtrainer bij Ajax en later werkte het duo ook lang samen bij de verschillende lichtingen van Oranje, waarmee ze de laatste jaren twee eindtoernooien speelden. Ook daar bleef de jonge Ajacied zijn trainer verrassen.

'Toen hij bij mij in de groep zat, deed Devyne zijn warming-up altijd met zijn verkeerde been, zodat hij dat óók bleef ontwikkelen', vertelt Van der Veen, inmiddels werkzaam als assistent-trainer van het Belgische Lommel SK, dat deel uitmaakt van de City Football Group.

'Dat vond ik altijd zo bijzonder. En je ziet het nu: hij is gewoon tweebenig. Dat is zo handig, je kunt je altijd uit situaties redden waar anderen eerst naar hun goede been moeten kappen. Devyne heeft daar geen last van, hij dribbelt net zo makkelijk met rechts als met links. Dat soort dingen bedacht hij gewoon zelf, het zegt genoeg over hem: Devyne heeft precies voor ogen wat hij wil.'

Het hele artikel over Devyne Rensch is te lezen in de Voetbal International van deze week en op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.