Hoe Ajax Ødegaard vier jaar geleden misliep

Reacties

Het is voor de tweede keer dat Ajax serieuze interesse toont in Martin Ødegaard. De club hoopt de Noor voor volgend seizoen vast te leggen, enkele jaren geleden kwam het niet van een deal.

Hoe Ajax Ødegaard vier jaar geleden misliep

Al in 2013 scout Ajax de dan veertienjarige Ødegaard, die op dat moment nog voor Strømsgodset IF speelt. Als eerste buitenlandse club meldden de Amsterdammers zich in Noorwegen en er volgde een positief gesprek in Noorwegen. Jasper van Leeuwen, momenteel technisch directeur van FC Volendam, was in die periode manager jeugdscouting van Ajax.

'Wim Jonk en ik zijn naar Oslo gegaan om met de vader van Ødegaard te praten. Dat was een heel goed gesprek, we hadden een goede klik. Ook op het gebied van opleiden, want hij had duizenden uren met Martin getraind. We hadden zelfs Johan Cruijff geregeld, die stond op stand-by. Als we hem nodig hadden voor wat extra overtuiging, konden we hem bellen. Dat was uiteindelijk niet nodig, maar Johan wilde wel weten hoe het gelopen was.'

De vervolgstap na het positieve gesprek had een bezoek aan de club moeten zijn, maar dat moment zou echter nooit komen. 'We zochten naar een geschikte datum, maar dat vormde een probleem', duidt Van Leeuwen. 'Hij had een druk schema en het inplannen liep moeizaam destijds met de technische staf. Kamp Ødegaard zag ons als een interessante optie, maar we kregen het bezoek gewoon niet op tijd rond.'

Mede hierdoor greep Ajax naast Ødegaard. De Noor ging voor een tweede keer rondkijken bij Real Madrid en die club zette toentertijd sterren Zinedine Zidane en Cristiano Ronaldo in. Alle media-aandacht begon zijn tol te eisen voor kamp Ødegaard en nadat een goed bod was ontvangen, koos Martin Ødegaard voor Real Madrid.

Mogelijk kan Ajax in 2019 wél toeslaan. Op VI PRO analyseerden we de speelstijl van Ødegaard.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.