Hodgson vestigt WK-hoop op Rooney: 'Dit is zijn kans'

Reacties

Wayne Rooney moet tijdens het WK in Brazilië laten zien dat hij tot de absolute top hoort. Althans, dat meent de Engelse bondscoach Roy Hodgson. 'Mijn boodschap aan Rooney is: dit is je kans.'

Hodgson vestigt WK-hoop op Rooney: 'Dit is zijn kans'

De aanvaller van Manchester United was vier keer eerder aanwezig tijdens een eindronde. Tijdens het EK 2004, WK 2006 en EK 2012 bereikte Rooney steeds de kwartfinale met Engeland, terwijl de Engelsen tijdens het WK in 2010 ten onder gingen in de achtste finale tegen Duitsland.

Tot dusver liet Rooney (foto) vijf treffers aantekenen op een eindtoernooi. Op zijn eerste EK scoorde hij vier keer, tijdens de wereldkampioenschappen in 2006 en 2010 vond hij het net niet en op het EK in 2012 trof hij een keer doel. Niet het moyenne van een absolute topspits.

'Rooney heeft misschien niet een wervelende indruk achtergelaten tijdens één of twee toernooien, maar wij beschouwen hem wel als een unieke speler', zegt Hodgson in Engelse media. 'Het WK is de perfecte kans om te laten zien dat hij niet alleen een sterspeler is bij Manchester United.'

Engeland plaatste zich op overtuigende wijze voor het wereldkampioenschap van komende zomer in Zuid-Amerika. Namens The Three Lions speelde 88-voudig international Rooney zes kwalificatiewedstrijden waarin hij zeven keer trefzeker was. Een goed voorteken met het oog op alweer zijn vijfde eindtoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.