Hleb vervanger van banneling Diego bij Wolfsburg

Aleksandr Hleb (30) verwacht eind september voor VfL Wolfsburg te kunnen debuteren. De Wit-Russische middenvelder is nagenoeg hersteld van zijn meniscusoperatie en kan over twee weken de groepstraining hervatten. Voor trainer Felix Magath was dit vooruitzicht voldoende om Hleb aan zijn selectie toe te voegen.

Hleb vervanger van banneling Diego bij Wolfsburg

De middenvelder staat officieel nog tot volgende zomer onder contract bij Barcelona, maar zijn rol is daar al sinds 2009 uitgespeeld – de laatste seizoenen speelde hij op huurbasis voor VfB Stuttgart en Birmingham City. Begin deze week doorstond Hleb de medische keuring in Wolfsburg en de verwachting is dat de clubleiding spoedig en soepel de laatste details met Barcelona afwikkelt.

Als beoogde opvolger van banneling Diego moet Hleb het weinig creatieve middenveld van VfL Wolfsburg van de nodige inspiratie voorzien. Diezelfde Diego zal volgens Bild kosteloos voor een seizoen aan Atlético Madrid worden verhuurd.

Magath kent Hleb nog van de periode dat ze samenwerkten bij VfB Stuttgart (2000-04). Deze zomer haalde de oefenmeester met Hasan Salihamidzic al eerder een andere oude bekende. De Bosniër speelde al onder Magath bij Hamburger SV en Bayern München. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's