Hleb klaagt over speelwijze Birmingham City

Na zijn vertrek bij Arsenal in 2008 wil het niet meer vlotten met de carrière van Aleksandr Hleb. De Wit-Russische aanvallende middenvelder klaagt nu over de speelwijze van zijn huidige club Birmingham City.

Hleb klaagt over speelwijze Birmingham City

Na de keurige negende plaats van afgelopen seizoen waren de verwachtingen hooggespannen in Birmingham. De ploeg versterkte zich met onder meer Jean Beausejour, Martin Jarinek, Ben Foster en Nicola Zigic leek een plaats aan de bovenkant van de middenmoot gegarandeerd. De ploeg sprokkelde in zeven Premier League-wedstrijden slechts zeven punten bij elkaar en staat op een magere zestiende plek.

'Ik ben niet echt gelukkig met het niveau van de ploeg', laat Hleb zich ontvallen. 'Dat kan gebeuren, maar het lijkt me duidelijk dat ik het combinatie- en creatieve voetbal van Arsenal en Barcelona mis. In de afgelopen wedstrijden was er eigenlijk alleen maar strijd op het veld. En wij deden niet anders dan alleen maar de lange bal spelen.'

Het klagen van Hleb is niet nieuw. Na een voortreffelijke periode bij Arsenal dwong hij een overgang naar Barcelona af. Daar werd hij, tot zijn onvrede, voornamelijk gebruikt als wisselspeler. Afgelopen seizoen volgde dan ook een verhuur naar VfB Stuttgart. De 29-jarige middenvelder kende daar eerder vier puike seizoenen, maar speelde afgelopen jaargang mager. Hleb viel voornamelijk op door geklaag over de speelwijze en was blij Stuttgart te verlaten. De keuze voor Birmingham City, dat hem huurt van Barcelona - waar hij nog een verbintenis heeft tot medio 2012 - is vooralsnog geen gelukkige.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen