Historische eerste helft voor Italië dankzij Kean en Raspadori

Reacties

Italië heeft na de gelijke spelen tegen Bulgarije (1-1) en Zwitserland (0-0) vertrouwen getankt. De regerend Europees kampioen schoot uit de startblokken in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen en schreef historie met vier goals in het eerste half uur.

Historische eerste helft voor Italië dankzij Kean en Raspadori
© Pro Shots
Italië
Italië
5 - 0
Litouwen
Litouwen

Moise Kean en Giacomo Raspadori speelden een hoofdrol bij Italië. Kean, die op Deadline Day door Juventus werd teruggehaald van Everton, opende de score door te profiteren van een fout in de defensie van Litouwen. Raspadori dacht kort daarna voor de 2-0 te zorgen, maar die goal kwam als eigen doelpunt op naam van Edgaras Utkus.

Raspadori, die eerder nog ten koste van Kean meeging naar het EK, had zijn eerste interlandgoal kort daarna alsnog te pakken. De spits van Sassuolo schoot hard raak nadat hij de bal voor zijn voeten kreeg via een verdediger. Kean maakte vijf minuten later zijn tweede goal van de avond door op aangeven van Federico Bernardeschi op fraaie wijze raak te volleren. Het was voor het eerst in de geschiedenis van Italië dat de nationale ploeg vier keer scoorde in het eerste half uur van een wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Italië
Meer over Italië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.