Historische degradatie voor Everton komt steeds dichterbij

Reacties

Voor Everton wordt degradatie uit de Premier League een steeds realistischer scenario. De ploeg van Frank Lampard verloor woensdagavond de kelderkraker tegen Burnley, dat nu nog maar één punt minder heeft dan de zwalkendeToffees

Historische degradatie voor Everton komt steeds dichterbij
© Pro Shots
Burnley
Burnley
3 - 2
Everton
Everton

Everton heeft al sinds 28 augustus (!) geen uitwedstrijd meer gewonnen en hoopte woensdag een einde te kunnen maken aan de slechte serie buiten het eigen Goodison Park. Dat moest gebeuren zonder Donny van de Beek, die vanwege een blessure niet van de partij kon zijn. Anwar El Ghazi was er wel bij, maar begon opnieuw op de bank. Bij Burnley had Wout Weghorst een basisplaats en ontbrak Erik Pieters.

Burnley nam de leiding via Nathan Phillips, die raak kopte uit een hoekschop, maar ging met een 1-2 achterstand rusten. Dat kwam door twee binnengeschoten strafschoppen van Richarlison. Everton schreef daarmee Premier League-geschiedenis: voor het eerst in de Engelse competitie kwam het voor dat een bezoekende ploeg in de eerste helft meer dan een keer scoorde uit een penalty.

Voldoende voor de langverwachte uitzege was de dubbelslag van Richarlison niet. Burnley kwam langszij via een intikker van Jay Rodriguez, na een sterke actie van linksback Charlie Taylor, en trok vlak voor tijd zelfs nog aan het langste eind. Matej Vydra (die in de ploeg was gekomen voor Weghorst) vond Maxwel Cornet en hij zette Turf Moor op zijn kop, met de 3-2.

Bij Everton worden de zorgen door deze nederlaag groter en groter. De ploeg van Lampard staat nog boven de degradatiestreep, maar de voorsprong op Burnley is nu nog maar minimaal. Een degradatie van Everton zou historisch zijn: de tweede club uit Liverpool is een van de zes clubs die nog nooit uit de Premier League verdween. Komt daar dit seizoen verandering in? 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.