Hilarisch moment in oefenduel: Go Ahead trapt af zonder keeper, fan pakt zijn kans

De oefenwedstrijd tussen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles kende niet veel hoogtepunten, maar werd voor één supporter van Heracles toch een duel om nooit meer te vergeten. Hij stond even op doel bij Go Ahead Eagles, dat aan de tweede helft was begonnen zonder een keeper onder de lat.

Het vriendschappelijke duel tussen Heracles en Go Ahead duurde twee uur, verdeeld over vier delen van ieder een half uur. Het derde kwart kende een merkwaardig begin. Scheidsrechter Bas Nijhuis had de wedstrijd alweer onderweg geholpen, toen hij na een paar balcontacten van Go Ahead opmerkte dat de bezoekers helemaal niemand op doel hadden staan.

Een supporter van Heracles rook zijn kans en klom over de boarding, om even voor keeper van Go Ahead te spelen. Job Schuurman, die eigenlijk aan het derde deel van de wedstrijd had moeten beginnen, kwam na een paar minuten alsnog het veld op. Hij kreeg een speciale vermelding van de speaker van Heracles, gevolgd door een applaus vanaf de tribunes.

De reden van de vertraging van Schuurman is niet bekend. Op het moment dat hij het veld betrad stond de eindstand al op het scorebord: Heracles won het oefenpotje met 1-0, dankzij een doelpunt van nieuwkomer Bilal Basacikoglu.