Higuaín: 'Ruud vergeleek scoren met een fles ketchup'

Met zestien goals in achttien competitiewedstrijden is Gonzalo Higuaín bezig aan een uitstekend seizoen bij Real Madrid. En dat terwijl de Argentijnse aanvaller dreigde onder te sneeuwen door de komst van toppers als Karim Benzema, Cristiano Ronaldo en Kaká.

Higuaín: 'Ruud vergeleek scoren met een fles ketchup'

In een interview met La Sexta laat Higuaín blijken dat hij zichzelf weinig druk oplegt als het gaat om het maken van doelpunten. Die les leerde hij van Ruud van Nistelrooy, die tijdens de afgelopen winterstop Real verliet om bij Hamburger SV te gaan spelen.

'Ruud vergeleek scoren met een fles ketchup', aldus Higuaín. 'Soms doe je ontzettend je best en komt er niets uit en op een ander moment gaat het ineens vanzelf.' Met 235 competitiedoelpunten voor FC Den Bosch, SC Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid en Hamburger SV weet Van Nistelrooy waarover hij praat.

Higuaín is eveneens bezig een indrukwekkende palmares op te bouwen. De 22-jarige Argentijn scoorde in competitieverband in totaal al 74 keer voor River Plate en Real Madrid. Bij De Koninklijke staat de aanvaller op de nominatie om een verbeterd contract te tekenen.

'Ik hoop dat we daar zo snel mogelijk overeenstemming over bereiken', zegt Higuaín. 'Maar dat is iets waar mijn zaakwaarnemer en mijn familie zich mee bezighouden. Ik concentreer me volledig op het voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen