Higuaín-gekte in Milaan: heldenonthaal voor Argentijnse spits

Reacties

Officieel is de transfer nog niet bevestigd, maar het is wel duidelijk dat Gonzalo Higuaín voor AC Milan gaat tekenen. De Argentijnse spits werd woensdagavond als een held onthaald door de fans van zijn nieuwe club, die Pipita in eerste instantie zal huren van de landskampioen.

Higuaín-gekte in Milaan: heldenonthaal voor Argentijnse spits

Onlangs werd duidelijk dat de komst van Cristiano Ronaldo weleens gevolgen zou kunnen hebben voor Higuaín, die twee jaar terug nog voor het toenmalige recordbedrag van negentig miljoen euro overkwam van Napoli. Milan betaalt nu een huursom van naar verluidt achttien miljoen euro en kan de WK-ganger volgend jaar voor 36 miljoen euro definitief overnemen.

Higuaín arriveerde woensdagavond bij het hotel van Milan in afwachting van de medische keuring, die hij net als Mattia Caldara (overgekomen van Juventus in een ruildeal met Leonardo Bonucci) deze ochtend zal ondergaan. 'Eerst ga ik tekenen en dan pas wil ik praten. Ik heb morgen mijn medische keuring en dan hoop ik mijn handtekening te zetten', zei Higuaín.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De dertigjarige aanvaller liet zich te midden van een uitzinnige menigte Milan-fans toch verleiden tot wat meer uitspraken. 'Ik begin aan een nieuw avontuur. Ik wil alle fans groeten en ook die van Juventus, die me zoveel liefde hebben gegeven. Leonardo (de nieuwe technisch directeur, red.) heeft me overtuigd en ik heb ook al met Gattuso (trainer, red.) gesproken.'

Voor Higuaín wordt Milan na Real Madrid, Napoli en Juve zijn vierde club in Europa. De voormalig spits van River Plate scoorde, sinds hij in 2013 neerstreek in Napels, 111 elf keer in 177 Serie A-duels. De 75-voudig international stond naar verluidt ook in de belangstelling van Chelsea, maar gaat dus naar Milan. De Rossoneri lijken afscheid te gaan nemen van de Kroatische spits Nikola Kalinic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.