Higuaín en Ronaldo helpen Real Madrid langs Getafe

Real Madrid heeft het uitduel met Getafe met 4-2 gewonnen. De ploeg speelde een uitstekende eerste helft en had weinig te duchten van de tegenstander.

Met de wetenschap dat alleen winst volstond, Barcelona won woensdag met 2-0 van Osasuna, om de leidende positie te behouden speelde Real Madrid een uitduel met stadsgenoot Getafe. Rafael van der Vaart claimde een basisplaats en Fernando Gago mocht ook opdraven bij de eerste elf van De Koninklijke.

Vanaf de aftrap maakte Real duidelijk dat deze wedstrijd ernst voor ze was en zo snel mogelijk een voorsprong wilde nemen. Na een aantal kansjes was het na dertien minuten raak. Cristiano Ronaldo bewees wederom een daverende vrije trap in de benen te hebben. Met een perfect in de kruising geplaatste bal klopte hij Oscar Ustari.

Tien minuten later was het al 3-0. Gonzalo Higuaín had zijn 21ste en 22ste van het seizoen gemaakt. De tweede van de avond na een perfecte pass van Gago. Na een klein kwartiertje rust genomen te hebben, vond Ronaldo het weer tijd worden voor wat actie. Na de Getafe-defensie met diverse scharen gedold te hebben, knalde de Portugees uit een lastige hoek knap en hard raak.

Nog voor rust deed Getafe wat terug. Het kreeg daarbij hulp van Iker Casillas. De Real-goalie tikte een voorzet matig weg en besloot zelf zijn halfslachtige ingrijpen te herstellen. De sliding was te laat zodat Daniel Parejo hem de bal kon ontfutselen en bezorgen bij Pedro León die hem tijdig terugspeelde, zodat Parejo kon raak schieten.

In de tweede helft was Real vooral bezig met krachten sparen. Getafe wist dat de achterstand te groot was om nog voor de winst te gaan. Behoudens een goal van Pedro León, die een gekraakt schot Javi Casquero opviste en hard raak schoot, kwam het niet. Real Madrid blijf daardoor leider in de Primera División en kan op basis van de eerste helft met een goed gevoel toeleven naar het slot van de competitie waar het met Barcelona zal strijden om de Spaanse titel.