Higuaín, de hoop en vrees van Napoli

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa blikt elke week vooruit op de wedstrijden in de Serie A. Deze week over de strijd om de Champions League-plaatsen en de mislukte missie van Vincenzo Montella bij Fiorentina.

Higuaín, de hoop en vrees van Napoli

Van de drie kanshebbers op kwalificatie voor het miljoenenbal staat Napoli voor de zwaarste opdracht. De club van Jonathan de Guzman staat vierde met 63 punten en wacht duels met Juventus (uit) en Lazio (thuis). Lazio (66) speelt behalve tegen Napoli thuis tegen AS Roma, (67) dat de competitie afsluit tegen Palermo.

Alle blikken in Napels zijn gericht op Gonzalo Higuaín. Niet alleen omdat hij de enige topspeler is in het keurkorps van Rafael Benítez, maar ook omdat hij waarschijnlijk wil vertrekken indien de club buiten de topdrie eindigt. Een nederlaag tegen Juventus zaterdag zou dus om meerdere redenen een regelrechte ramp zijn voor Napoli.

De wens van Higuaín is wel begrijpelijk. Hij verbond zich in 2013 aan Napoli, dat hem beloofde dat hij de eerste in een serie topaankopen zou worden. Maar na Higuaín kwamen er geen wereldsterren meer, wel vooral subtopaanwinsten. Het gat met Juventus is daardoor nog steeds reusachtig en nu dreigen ook beide Romeinse clubs Napoli voorbij te streven.

Higuaín is een blinkende sportwagen in een showroom vol gezinsauto's. Dat blijkt wel uit de salarisverhoudingen bij de club. Higuaín verdient bijna twee keer zoveel als de op een na best betaalde speler van Napoli. Dat salaris moet de ex-ster van Real Madrid tegen Juventus en Lazio gaan waarmaken. Napoli heeft de Frans-Argentijnse doelpuntenmachine nu harder nodig dan ooit.

Montella
Fiorentina wacht in de 37ste speelronde een bezoek aan Palermo. Het is waarschijnlijk het voorlaatste duel van Vincenzo Montella als trainer van La Viola. Het bestuur van de club heeft geconcludeerd dat het elftal zich onder Montella niet meer ontwikkelt. Daarnaast is de voormalige spits in botsing gekomen met de supporters.

Montella's missie is letterlijk in schoonheid gestrand. Sinds zijn komst in 2012 trok de ex-international de ene na de andere technicus aan. Montella wilde van Fiorentina het Barcelona van Italië maken. Soms was het spel van La Viola inderdaad sierlijk en wonderschoon, maar veel vaker chaotisch en ondoortastend.

De tijd is daarmee gekomen voor l'Aeroplanino om uit te vliegen. Het gezelschap balkunstenaars dat hij achterlaat wacht een onzekere toekomst.

Programma
Juventus 23-05
18:00
Napoli
Genoa 23-05
20:45
Internazionale
Empoli 24-05
12:30
Sampdoria
Chievo 24-05
15:00
Atalanta Bergamo
Cesena 24-05
15:00
Cagliari
Palermo 24-05
15:00
Fiorentina
Parma 24-05
15:00
Hellas Verona
Udinese 24-05
15:00
Sassuolo
AC Milan 24-05
20:45
Torino
Lazio 25-05
18:00
AS Roma
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.