Hierro beschermt blunderende De Gea: 'Hij gaat spelen'

Reacties

David de Gea staat woensdag op doel bij de tweede groepswedstrijd van Spanje op het WK. Bondscoach Fernando Hierro nam in aanloop naar het duel met Iran alle twijfels weg over de keeper, die tegen Portugal opnieuw opzichtig blunderde.

Hierro beschermt blunderende De Gea: 'Hij gaat spelen'

De eerste doelman ging in de fout bij de 2-1 van Cristiano Ronaldo, die Portugal met een hattrick een 3-3 remise bezorgde. Ook in de voorbereiding op het WK, in het oefenduel met Zwitserland, leidde een blunder van De Gea tot een tegengoal voor Spanje.

Door de fout in het eerste groepsduel zwol de roep om een plek op de bank voor de doelman van Manchester United aan zijn vaderland. Bij een poll van Marca kreeg reservedoelman Kepa Arrizabalaga meer stemmen dan De Gea voor een basisplaats tegen Iran. Daar wilde Hierro echter niets van weten. 'David de Gea zal morgen spelen. We hebben het volste vertrouwen in hem. Hij is een van de drie beste keepers ter wereld', zei hij op de persconferentie in aanloop naar het duel met Iran.

Na het ontslag van Julen Lopetegui, daags voor de start van het WK, en het gelijkspel tegen Portugal wilde Hierro niet meer achterom kijken. 'We moeten Portugal vergeten en aan Iran denken. We hebben een goed gevoel overgehouden aan de eerste wedstrijd, maar deze wedstrijd kan gevaarlijk zijn. Iran is zowel in defensief als offensief opzicht solide en krijgt weinig goals tegen.'

Andrés Iniesta, die Hierro vergezelde op het perspraatje, was optimistisch over de teamgeest. 'Er zijn momenten geweest die we achter willen laten. Het was een moeilijke situatie, maar we zijn nu vol vertrouwen. De vorige wedstrijd was niet makkelijk, maar iedereen weet wat een dergelijke wedstrijd betekent. We hebben als team laten zien we dat we veel vertrouwen hebben.'

Groep B - Spanje: 'Het maakt niet veel uit wie je in de dug-out zet'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.