Hiddink: 'We hadden een penalty moeten krijgen'

Reacties

Chelsea-manager Guus Hiddink kon na het gelijkspel tegen Stoke City wel met de 1-1 einduitslag leven. Al vond de Varssevelder wel dat zijn ploeg een penalty had moeten krijgen.

Hiddink: 'We hadden een penalty moeten krijgen'

'Stoke speelde goed en dwong ons naar achteren door veel te creëren', stelde Hiddink vast bij de BBC. 'We startten niet zo goed, maar maakten gelukkig wel een mooie goal', vervolgde de Chelsea-manager over de 1-0 van Bertrand Traore. 'We hebben een paar jongens rust gegeven, maar het was goed om te zien hoe hun vervangers het deden', doelde hij onder anderen op Cesc Fabregas (op de bank gestart) en de lichtgeblesseerde Diego Costa (buiten de wedstrijdselectie), die volgens Hiddink woensdag tegen PSG in de Champions League wel weer van de partij is.

Hiddink baalde van de arbitrage, die in zijn ogen Chelsea een penalty had moeten geven. 'Het was gewoon een overtreding op Oscar. Als het buiten het zestienmetergebied was geweest, had iedere scheidsrechter er een vrije trap voor gegeven. Dat moment was cruciaal, want Stoke haalde er moed uit.'

Hoewel Hiddink baalde dat zijn ploeg in de slotfase nog de gelijkmaker moest slikken, wees hij andermaal op de goede reeks van Chelsea. De Londenaren zijn al dertien duels op rij ongeslagen, waarvan twaalf wedstrijden onder leiding van Hiddink. 'In december was er nog paniek omdat we maar een punt boven de degradatiezone stonden. Toen hebben we een serie met voornamelijk remises neergezet en daarna zijn we gaan winnen', zo besloot Hiddink, die in de competitie zeven keer gelijkspeelde en vijf keer won.

Chelsea is ondertussen de nummer tien van Engeland, maar heeft de aansluiting met de ploegen boven zich te pakken. Europese kwalificatie via de competitie zal daardoor lastig worden, maar is niet onmogelijk voor The Blues.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.