Hiddink verspeelt met Rusland zege op Israël

Rusland heeft opnieuw twee dure punten verspeeld. Voor de tweede keer op rij hield de ploeg van Guus Hiddink een punt over aan een thuiswedstrijd in de race naar het EK 2008. Daar waar Kroatië het eerder op 0-0 hield, gaat Israël met een 1-1 gelijkspel terug naar huis.

Het leek aanvankelijk goed te gaan voor de Russen. Andrei Arsjavin scoorde al in de vijfde minuut. De middenvelder van Dick Advocaats Zenith Sint-Petersburg knalde met links na een snelle dribbel binnen. Die voordelige marge bleef lang overeind.

De gelijkmaker in het verder redelijk gelijkopgaande duel viel zes minuten voor tijd. Israël stuitte in eerste instantie op Igor Akinfejev, maar Ben Shushan werkte de bal uit de rebound wel voorbij de Russische doelman.

Voor de Israëliërs betekende de 1-1 het eerste puntverlies na drie ronden EK-kwalificatievoetbal. Rusland moet dan ook nu al vijf punten toegeven, al heeft het nog een duel tegoed.