Hiddink heeft even genoeg van Leandro

Leandro do Bonfim is voor even uit de gratie bij PSV. Trainer Guus Hiddink vindt dat de negentienjarige Braziliaanse aanvaller ondermaats presteert en zich er soms te makkelijk van af maakt. 'Hij moet met zijn talent het voortouw nemen, maar dat doet hij niet', vertelde Hiddink aan Voetbal International.

Hiddink heeft even genoeg van Leandro

Hoe anders was de relatie tussen Leandro en zijn coach in de eerste weken van het huidige seizoen. Hiddink gaf de Braziliaan al snel een basisplaats, zelfs in grote duels zoals met Borussia Dortmund in de Champions League. De goede reeks van Leandro kwam echter ten einde door een liesblessure die hij opliep in een competitiewedstrijd tegen Roda JC.

Zijn herstel vergde maanden en sinds zijn comeback is hij niet de oude. Hiddink liet hem sinds de winterstop vijf duels spelen (vier in de competitie en eentje in de Amstel Cup), maar overtuigen deed hij niet. Zijn laatste optreden dateert van twee weken geleden, toen hij kleurloos inviel tegen Ajax.

Bovendien stoort Hiddink zich aan de instelling van de aanvallende middenvelder. Hij beticht zijn pupil zelfs van Romario-achtig gedrag. Reden voor de trainer om Leandro voorlopig niet op te stellen.

Hiddink: 'Een talent kan niet eeuwig een talent blijven, ik heb veel geduld met hem gehad, maar er moet een keer iets uitkomen. Pas als hij zich uit zichzelf weer aandient, speelt hij weer. Hij moet eens een voorbeeld nemen aan Young-Pyo Lee, die hier net is maar wel voorop loopt.'

Bekijk hier al onze video's