Hiddink geeft Denisov herkansing en kiest twee debutanten

Guus Hiddink heeft drie verrassende namen opgenomen in de Russische selectie voor de WK-kwalificatieduels met Duitsland en Finland: Igor Denisov, Alan Dzagojev en Alexander Prudnikov.

Hiddink geeft Denisov herkansing en kiest twee debutanten

Denisov (foto) kwam al eerder voor op het lijstje van Hiddink. De middenvelder van Zenit Sint-Petersburg was opgenomen in de voorlopige EK-selectie van Rusland, maar hij gaf geen gehoor aan de oproep. Denisov bood naderhand zijn excuses aan en krijgt nu een herkansing van Hiddink.

Dzagojev en Prudnikov zijn twee jonge debutanten. Dzagojev is dit seizoen doorgebroken bij CSKA Moskou. De achttienjarige spelmaker scoorde al zeven keer in veertien wedstrijden. Prudnikov (19) begon pas achter keer in de basis bij Spartak Moskou, waar hij wordt gezien als de opvolger van de aan Tottenham Hotspur verkochte spits Roman Pavlioetsjenko.

'Alledrie hebben ze bij hun club aangetoond goed in vorm te zijn. Ze verdienen een oproep voor het nationale elftal', verklaarde Hiddink. Rusland begon de WK-kwalificatie met een 2-1 zege tegen Wales. Op 11 oktober komt Duitsland op bezoek in Rusland, vier dagen later wacht het duel met de Finnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen