HHC grapt over Europa League na bekerstunt

Reacties

HHC Hardenberg-doelpuntenmakers Glenn Kobussen en Dennis Krohne zagen dat NEC zich geen raad wist met de kleine ruimtes op het veld van de Topklasser. Een stunt (2-0) was dan ook een logisch gevolg in de achtste finale van het toernooi om de KNVB-beker.

HHC grapt over Europa League na bekerstunt

'We hebben heel realistisch gespeeld en hielden de linies heel kort bij elkaar. Het baltempo lag heel laag, waardoor we elkaar continu rugdekking konden geven', vertelde Kobussen na afloop bij FOX Sports over de sleutel tot het bekersucces.

Krohne kon zich vinden in de woorden van zijn collega en beseft dat HHC wapens in huis heeft. 'Als we het veld klein en compact houden, dan maken we tegen iedereen een kans. Vandaag waren we ook nog sterk in de counter.'

Een van de tegenaanvallen werd doeltreffend afgerond door Kobussen, die zich oog in oog met doelman Marco van Duin kalm toonde. 'Ik moest na die sprint ook wel vijf minuten bijkomen. Ik heb kleine beentjes, dan wil het allemaal niet zo snel. Conditioneel is NEC veel verder', aldus de maker van de openingstreffer.

De twee sluiten niet uit dat het bekersprookje nog een passend vervolg krijgt in de kwartfinale. 'Je moet realistisch zijn, maar we kunnen één van de tien keer winnen. De Europa League is nu wel het doel', sloot Kobussen met een knipoog af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.