Heynckes verdedigt transferbeleid van Bayern München

De ophef over het agressieve transferbeleid van Bayern München is onterecht. Althans volgens trainer Jupp Heynckes, die constateert dat zijn spelers ongevoelig zijn voor alle commotie.

Heynckes verdedigt transferbeleid van Bayern München

'Ik heb afgelopen jaar al gezegd dat Bayern een zeer duidelijke filosofie moet hebben wat betreft de aankopen', aldus Heynckes. 'Ik heb ook altijd gezegd dat men topspelers moet aantrekken en vastleggen.'

Dat heeft de Beierse grootmacht gedaan door Mario Götze voor 37 miljoen weg te halen bij concurrent Borussia Dortmund, dat bovendien Robert Lewandowski dreigt kwijt te raken aan Bayern.

De club uit München heeft overigens via een verklaring ontkend dat er een akkoord is met de Poolse spits. Daarmee werden de berichten ontzenuwd over een contract met de held van Dortmund die in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid vier keer scoorde.

De transferperikelen laten de huidige selectie koud. De blik is nog steeds gericht op de sportieve doelen, zo verzekerde Heynckes. 'De spelers nemen het allemaal zakelijk en nuchter op. Ze laten zich door niets en niemand afleiden.' Kampioen Bayern is nog in de race voor zowel de Duitse beker als de Champions League.

Overigens is Bayern dicht bij het aantrekken van nog een speler. Middenvelder Sebastian Rode van Eintracht Frankfurt lijkt komend seizoen ook de gang naar Beieren te maken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen