Heynckes rekent op Robben in cruciale weken: 'Hij traint als een 25-jarige'

Reacties

Jupp Heynckes verwacht in de slotfase van het seizoen veel van Arjen Robben en Franck Ribéry, zo maakte de Bayern München-trainer vrijdag duidelijk op zijn persconferentie richting de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Borussia Dortmund van zaterdag.

Heynckes rekent op Robben in cruciale weken: 'Hij traint als een 25-jarige'

Het contract van zowel de 34-jarige Nederlander als de bijna 35-jarige Ribéry loopt na dit seizoen af. Eerder deze week gaf Robben aan dat hij nog niet weet hoe zijn sportieve toekomst eruit zal zien.

'Ik ben niet de persoon die beslist of Franck en Arjen hier volgend seizoen nog spelen', meldde Heynckes, die zelf sowieso afscheid neemt in mei. 'Ik kan alleen zeggen dat ik heel tevreden ben over hun arbeid op de training. Arjen heeft deze week als een 25-jarige getraind en Franck moesten we zelfs afremmen. Dat doet me echt deugd. We kunnen nog veel van hen verwachten.'

'Het is eigenlijk onhandig voor Bayern om nu al kampioen te worden'

Vijf jaar geleden loodste Heynckes Bayern München naar de landstitel, bekerwinst en Champions League-eindzege. Zo'n oogst zit er dit seizoen ook nog in. In de Bundesliga is de landstitel een kwestie van tijd, in de Champions League wacht Sevilla in de kwartfinale en in de halve finale van de strijd om de DFB-Pokal neemt Bayern het op tegen Bayer Leverkusen.

'Franck en Arjen zullen tot en met het einde van het seizoen alles geven. Zij weten precies waar het in deze cruciale fase om draait', toonde Heynckes een groot vertrouwen in de capaciteiten van zijn routiniers.

Bayern München stelt de zesde achtereenvolgende landstitel zaterdag veilig bij een zege op Borussia Dortmund in combinatie met puntenverlies van Schalke 04 in de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.