'Het zou mooi zijn tegen Ajax eerste minuten te pakken'

SC Heerenveen-trainer Marco van Basten weet nog niet of Daniël de Ridder zondag al inzetbaar is. De aanvaller zelf hoopt tegen zijn oude club Ajax te debuteren in de Friese hoofdmacht.

De Ridder maakte maandag zijn eerste minuten voor SC Heerenveen. De aanvaller speelde één helft met de Friese beloftes. Met een doelpunt en een assist leverde hij een bijdrage aan de 7-1 overwinning op Jong De Graafschap.

'Gezien mijn fysieke toestand heb ik het deze wedstrijd naar behoren gedaan', zegt De Ridder op de clubwebsite over zijn eerste optreden voor SC Heerenveen. De aanvaller, die deze zomer vertrok bij Grasshoppers, hoopt zondag zijn debuut in de hoofdmacht te kunnen maken.

'Het zou mooi zijn als ik tegen Ajax met een invalbeurt mijn eerste speelminuten kan pakken, maar dat is afhankelijk van mijn fysieke toestand', aldus De Ridder. 'Ik moet even kijken hoe mijn lichaam reageert. Het is in elk geval lekker om weer minuten gepakt te hebben. Ik wil nu zo snel mogelijk wedstrijdfit worden.'

De Ridder is met zijn ervaring een welkome versterking in de jeugdige selectie van Van Basten. Na een buitenlands avontuur van zeven seizoenen keert de aanvaller terug op de Nederlandse velden.

In 2005 verruilde de destijds 21-jarige aanvaller Ajax voor Celta de Vigo. Sindsdien kwam hij uit voor Birmingham City, Wigan Athletic, Hapoel Tel Aviv en Grasshoppers. Bij die laatste club was hij afgelopen seizoen goed voor drie doelpunten in 21 competitiewedstrijden. Foto: VI Images