'Het Wonder van Koeman is nabij: hij heeft magie in dit Barça gestopt'

Reacties

In één klap is het Barcelona van Ronald Koeman, Frenkie de Jong en Sergiño Dest dé titelkandidaat in Spanje. Atlético Madrid staat nog eerste met 73 punten, maar met een wedstrijd minder volgt Barça op twee punten. En waar Barcelona barst van het zelfvertrouwen, daar vertonen de Madrileense concurrenten scheurtjes.

'Het Wonder van Koeman is nabij: hij heeft magie in dit Barça gestopt'
© Pro Shots

'Remontada!' kopt Mundo Deportivo bij de krant van maandag. Dat medium lijkt uitroeptekens tekort te komen nadat Real Madrid punten verspeelde tegen Real Betis, Atlético Madrid verloor van Athletic de Bilbao en Barcelona won op bezoek bij Villarreal. Zondag werd na de zege van Barcelona namelijk ook al groot 'Kampioenschapszege!' gekopt. De Spaanse media zijn het er wel over eens: Barcelona is mentaal de grote winnaar van het afgelopen La Liga-weekend.

'Het Wonder van Koeman komt steeds dichterbij. Het wonder van de dubbel komt steeds dichterbij', zo stelt SPORT. 'Barcelona is de grote favoriet om kampioen te worden en het hangt alleen nog van Barcelona zelf af. Er zijn nog zes wedstrijden te gaan, maar het positieve gevoel groeit en groeit. Precies op het beslissende moment van het seizoen is Barcelona in vorm. Antoine Griezmann staat er weer', zo wordt gedoeld op de twee goals van de Franse aanvaller tegen Villarreal.

Het medium vervolgt met een ongekende lofzang voor Koeman: 'Koeman heeft magie in dit Barcelona gestopt. Hij heeft een uitstervend team na de vernedering tegen Bayern München veranderd in een serieuze kanshebber op de dubbel. Een dubbel die een paar maanden geleden nog ondenkbaar was. Koeman maakte een sportieve, economische en bestuurlijke crisis door en heeft al die tijd vertrouwen uitgestraald. De held van Wembley keerde op het slechtst mogelijke moment terug in Camp Nou en heeft zijn kans gegrepen. Hij heeft het team naar nieuw succes geleid en laat Lionel Messi weer glimlachen. Als dit Barcelona in opbpouw La Liga wint zal het een van de belangrijkste titels in de recente geschiedenis van de club zijn. Allemaal met dank aan Koeman.'

Marca kopt 'Wát een competitie'. 'Als Barcelona donderdag wint, gaat die ploeg ineens aan de leiding. Barcelona heeft het helemaal in eigen handen', zo verwijst de krant naar het komende duel van Koeman en zijn ploeg. Donderdag om 19.00 uur begint Barça aan de jacht op de koppositie. Dan komt Granada op bezoek in Camp Nou.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.